Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-11 14:40:00

Buda-Cash, Questor-ügy: Kovács Zoltán szerint jól haladunk

A kormány áttekintette a Buda-Cash, illetve a Questor-ügyet is, amelyekkel kapcsolatban megállapította, hogy a 2010 óta a pénzügyi és bankrendszerrel kapcsolatban tett lépések megteremtették a feltételeit annak, hogy az ország "végre megszabaduljon" az évtizedes pénzügyi korrupció következményeitől - mondta a kormány szerdai üléséről tájékoztatva az MTI-t a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán a bevezetett intézkedések közé sorolta elsőként, hogy a devizahitelek kivezetésével és a tisztességtelen banki magatartás megakadályozásával, a fair-bank törvénnyel rendet tettek a bankszektorban. Második intézkedésként említette, hogy rendezték a takarékszövetkezetek helyzetét. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a kilenc, a rendezésből kimaradt takarékszövetkezetből már csak kettő maradt talpon. Harmadik lépésnek nevezte, hogy a Magyar Nemzeti Bank és a hozzá tartozó pénzügyi felügyelet megteremti annak a feltételeit, hogy a pénzügyi szervezetek körében is rendet lehessen tenni.
   
Kovács Zoltán hozzátette: a kormány figyelemmel kíséri a pénzügyi szervezetek működésével és a visszaélésekkel kapcsolatos fejleményeket, a felügyeleti és eljárási joggal bíró szervezetek eljárását.
        
Egyúttal azt is megállapította a kormány, hogy az Országgyűlésben képviselettel rendelkező ellenzéki pártok az elmúlt években a pénzügyi rendszer rendbetételével kapcsolatos erőfeszítésekben semmilyen támogatást nem adtak a kormánynak - hangsúlyozta.
        
A kormányszóvivő azt is kiemelte, hogy a kabinet a bekövetkezett károkkal kapcsolatban azt az elvet vallja, hogy - a rendelkezésre álló intézményes keretek és biztosítékok mellett - a visszaélésekben résztvevőknek személyes vagyonukkal is felelniük kell.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink