Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-10 19:20:00

Egymásra mutogat a Fidesz és az MSZP a Quaestor botránya miatt

Az MSZP szerint a Quaestor-csoport csődjével végképp bebizonyosodott, hogy "fideszes bankbotránnyal állunk szemben: a Fidesz közeli cégcsoport nyakig benne volt a keleti nyitás Szijjártó Péter által vezényelt üzleteiben".

Az ellenzéki párt keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az is bebizonyosodott, hogy a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank (MNB) bankfelügyeleti rendszere működésképtelen.

Hozzátették, az MNB alelnöke az Országgyűlési gazdasági bizottságának ülésén beismerte, hogy csak március 3-án kezdték meg az ellenőrzést, holott az ügyészség feljelentése alapján kiderült, a Buda-Cash január 30. és február 2. között a DRB Bankból fiktív kötvénykibocsátással több mint 60 milliárd forintot, ugyanezzel a módszerrel a Quaestorból 150 milliárdot tüntettek el.

Az MSZP parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, hogy kiderüljön: az MNB miért asszisztált ehhez. Közölték továbbá, hogy a Buda-Cash-ügyben bűnpártolás, hivatali hatalommal való visszaélés és vesztegetés elfogadása miatt feljelentést tettek.

A Fidesz szerint az MSZP hiába próbálja a felelősséget áthárítani, amikor kormányon voltak, nem léptek fel az évtizedes pénzügyi korrupció ellen.

A nagyobbik kormánypárt szerint a csalások korszakát egyszer s mindenkorra lezárták, és bebizonyosodott, hogy a Fidesz-KDNP-frakció jól döntött, amikor az MNB és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete összevonása mellett döntött, mert az hatékony eszköznek bizonyult a pénzügyi korrupció felszámolásában.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További belföldi híreink