Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-09 14:49:00

Tapolca: szoros verseny, Jobbik-vezetéssel

Szoros versenyt és enyhe Jobbik-vezetést mért a szocialisták megbízásából készült felmérés – tudta meg az atv.hu több forrásból.

Jobbik – Fidesz – MSZP: ez a három legnagyobb politikai erő támogatottságának sorrendje egy, a szocialisták által megrendelt mérés szerint a Tapolca székhelyű egyéni választókerületben – értesült az atv.hu több, egymástól független forrásból.

A választókerületben Ajka a baloldal, Tapolca pedig – tavaly ősz óta mindenképpen – a Jobbik fellegvárának számít; nem meglepő tehát, hogy ilyen kicsi a különbség a három párt támogatottsága között.

A képet árnyalja és a baloldali jelölt esélyét növelheti, hogy a nem a nyilvánosságnak szánt mérés szerint az MSZP jelöltjét támogató DK és a külön induló LMP is kimutatható, egyaránt 3 százalék fölötti támogatottsággal rendelkezik a választókerületben (az Együtt és a PM támogatottsága összesítve is 1 százalék alatt van).

Érdekesség, hogy a Jobbikhoz közeli Iránytű Intézet nem a Jobbikot mérte az első helyen a választókerületben. Az Iránytű most publikált mérése szerint a pártot választani tudó biztos szavazók körében a Fidesz 38, a Jobbik 33, az MSZP 17 százaléknyi szavazóra számíthat. A pártot választani tudók körében az arányok: Fidesz – 39, Jobbik – 35, MSZP – 15 százalék. A teljes népesség körében a Jobbik-közeli intézetnél szintén a Fidesz vezet; a kormánypártra az összes megkérdezett 21, a Jobbikra 19, az MSZP-re 9 százaléka szavazna.


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink