Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-09 06:16:00

A Buda-Cash ügye is előkerül ma a parlamentben

Az Országgyűlés mai ülésnapján kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel a képviselők, akik várhatóan a Buda-Cash, a földforgalmi törvény és az útfelújítások ügyében is várják majd a kormány válaszait.

A Ház ülése délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a kérdésekre és az azonnali kérdésekre kerül sor.

A parlament honlapján elérhető információk alapján a Fidesz és az MSZP is szólni fog a Buda-Cash-ügyről, míg a Jobbik a földforgalmi törvényt bírálja. Emellett az LMP-s Sallai R. Benedek a "szürke 50 árnyalata" címmel kezdeményezett felszólalásában várhatóan a vidéki úthálózat fejlesztéséről kérdezi a kabinetet.

Az Országgyűlés márciustól két hétre előre elfogadott napirend alapján dolgozik. A Kövér László házelnök által javasolt új munkarend szerint az interpellációkat, valamint az előterjesztések vitáit és a szavazásokat az első hét ülésnapjain tartják, míg a második hét alapvetően a bizottsági munkáról szól, és ekkor az Országgyűlés mindössze egyetlen, néhány órás ülést tart.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink