Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-07 17:41:00

Lovas Zoltán kivált a DEKA-ból

Kivált a Demokratikus Kerekasztal fórumból Lovas Zoltán újságíró, a Dunagate-botrány egykori kirobbantója - értesült a Népszava.

Lovas Zoltán kivált a DEKA-ból
Lovas Zoltán

Ferge Zsuzsa, szociológus-szegénységkutató - aki Lovas mellett a DEKA egyik kezdeményezője – a Népszavának elmondta: Lovassal nehéz volt az együttműködés, többen megkérdőjelezték, hogy egyáltalán miért tagja a kerekasztalnak. "Nem követte azokat a demokratikus szabályokat, amelyeket ő maga is hirdetett, de végül saját akaratából távozott" – hangsúlyozta Ferge.

Mint arról már korábban írtunk: Demokratikus Kerekasztal (DEKA) elnevezéssel társadalmi, szakpolitikai párbeszéden alapuló fórumot hoztak létre ismert baloldali közéleti szereplők Budapesten. Céljuk, hogy más hasonló, nemzeti minimumokat kidolgozó kerekasztalokkal együtt közös jövőképet alakítsanak ki Magyarországról. A kezdeményezők - Ferge Zsuzsa szociológus, Iványi Gábor lelkész, Horváth András volt adóhatósági munkatárs és Lovas Zoltán újságíró - január 16-án jelentették be a kerekasztal létrehozását.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink