Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-05 19:30:00

Kulcsár-ügy: túl a 178. tárgyalási napon

Messze nincs még vége a Kulcsár-ügynek: a Fővárosi Törvényszéken csütörtökön volt a per 178-ik tárgyalási napja. Sokan a 2003-as Kulcsár-botrányhoz hasonlítják a Buda-Cash-ügyet, de a volt bróker és ügyvédje szerint a kettő nagyon sokban különbözik egymástól. Kulcsár Attila ügyében legkorábban nyárra várnak ítéletet.

A Kulcsár-ügyben 2003 júliusában indult nyomozás, már az első ítéletre is 2008-ig kellett várni, ám két évvel később, azaz 2010-ben a másodfokként eljáró Fővárosi Ítélőtábla megalapozatlanság és súlyos eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet.

A Fővárosi törvényszék idén január 13-án, azaz 4208 nappal a nyomozás elindítása után ismét megkezdte az ügy tárgyalását, a Kulcsár-ügynek csütörtökön volt a 178-ik tárgyalási napja.

„Jelenleg a megismételt eljárás folyik. Perbeszéd közeli állapotba kerültünk tavaly decemberben, amikor a fővárosi főügyészség egy újabb vádiratát az eljáró tanács ide egyesítette be. Tulajdonképpen most ennek a tárgyalásnak a bizonyítási eljárása folyik, tanúkat hallgatunk meg”- magyarázta Nagy Gábor ügyvéd.

A vád szerint Kulcsár Attila 1998 és 2003 között a K&H brókercégének dolgozójaként óriási hozamokat ígérve, offshore cégeken keresztül jogosulatlanul forgatta az ügyfelei pénzét, és összességében sokmilliárdos kárt okozott. Kulcsár Attila ügyvédje szerint a nyomozóhatóság sokat tanult a Kulcsár-ügyből, ezért sokkal hatékonyabbak lesznek a Buda-Cash ügyben. Vannak tehát hasonlóságok, de visszautasítják, hogy a két történetet sokan párhuzamba állítják. 

„Ne felejtsük el, hogy a Kulcsár-ügyben nem kisbefektetők, nem önkormányzatok, nem kisnyugdíjasok pénze volt a tét, hanem 60-80, a szellemi felvilágoz tartozó, prominens személyiségnek a pénze került, hogy így mondjam a rendszerbe”- magyarázta Nagy.

Kulcsár Attila 2003-tól hol előzetes letartóztatásban, hol házi őrizetben volt, majd lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állt egészen 2011-ig, így 4-5 év szabadságvesztés már letöltöttnek tekinthető, azaz csak akkor kell börtönbe vonulnia, ha ennél is többet kap.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink