Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-03-04 12:00:00

Nézőpont: Szigetváriék mérhetetlenül népszerűek

Nem változott érdemben a pártok támogatottsága Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredménye szerint, amelynek összegzését szerdán küldték el az MTI-nek.

A február 21. és 24. között, a Heti Válasz megbízásából, ezer ember telefonos megkérdezésével végzett felmérés eredményei szerint a teljes népesség körében a Fidesz-KDNP tábora változatlanul 26 százalék, míg a Jobbik 17, az MSZP 9, a DK 6, az LMP 4, a PM pedig 2 százalékos támogatói kört mondhat magáénak.

Az Együtt nem rendelkezett mérhető táborral, és a januári mérés óta egyik párt teljes népességen belüli támogatottságában sem történt 2 százalékosnál nagyobb elmozdulás - írták.

A választási részvételükben biztos potenciális szavazók körében a Fidesz-KDNP 42, a Jobbik 28, az MSZP 13, a DK 8, az LMP 5, a PM pedig 3 százalékon áll - közölték a kutatásról, amelynek részletes eredményeit a Heti Válasz csütörtökön megjelenő számában publikálják.

Az intézet egy hónappal ezelőtt publikált adatai azt mutatták, hogy megállt a Fidesz-KDNP támogatottságának csökkenése, stabilizálódtak a pártok közti erőviszonyok. A Fideszt akkor is a teljes népesség 26 százaléka támogatta, míg a Jobbik 17, az MSZP 10, az LMP 6, a Demokratikus Koalíció 5, az Együtt 1 százalékos támogatottságot mondhatott magáénak. A választási részvételükben biztos potenciális szavazók körében akkor a Fidesz-KDNP 40, a Jobbik 27, az MSZP 12, az LMP 8, a DK 6, az Együtt 4 százalékos táborral rendelkezett.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink