Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-02-25 11:49:00

ORÖ: Hadházyékat a tények nem érdeklik, csak a botránykeltés

A tények nem, csak a botránykeltés és az arra alapuló politikai akció érdekli az LMP delegációját a roma foglalkoztatási szövetkezettel kapcsolatban - írta szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Híd a munka világába elnevezésű programjának projektirodája.

A projektiroda a LMP keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. A párt két politikusa, Ikotity István országgyűlési képviselő és Hadházy Ákos antikorrupciós szakszóvivő, miután találkozott a program menedzsereivel, úgy nyilatkozott: továbbra sem világos számukra, hogy az ORÖ mire fordítja a Híd a munka világába programra kapott hárommilliárd forintot. Azt is kifogásolták, hogy, hogy nem jött létre ez alkalommal találkozó Farkas Flóriánnal, az ÖRO korábbi vezetőjével.

A projektiroda szerdán azt közölte, hogy a projekt munkatársai a találkozó keretében szerették volna részletesen és tényszerűen tájékoztatni Ikotity Istvánt a programról. Kiderült azonban, hogy a roma felzárkózás, a projekt, a foglalkoztatási szövetkezet nem, csak a politikai akció érdekli a párt embereit - fogalmaztak.

Hozzátették: a képviselő minden előzetes bejelentés nélkül hozta magával a találkozóra Hadházy Ákost, aki láthatóan egy "politikai show főszereplője akart lenni". Farkas Flóriánnal pedig azért nem jött létre személyes találkozó, mert az ORÖ elnöke korábban arról egyezett meg Ikotity Istvánnal, hogy nem ő, hanem a projekt vezetői adnak neki részletes tájékoztatást.

Ugyanakkor, az LMP-s politikusok nem kérdeztek a program előhaladásáról és az invitálás ellenére nem voltak kíváncsiak az általuk kifogásolt beszerzések során megvásárolt informatikai eszközökre, bútorokra. Csak az foglalkoztatta őket, hogy az épület bejáratánál meghirdetett sajtótájékoztatót le ne késsék - írta a projektiroda.

A sajtótájékoztatón elhangzottak alapján egyértelművé vált, hogy az LMP pusztán politikai trambulinnak használja ezt a fontos társadalmi felzárkóztató programot - fogalmaztak.

Az "fény az alagút végén", hogy a sajtótájékoztatón Hadházy Ákos a foglalkoztatási szövetkezetek koncepcióját megfontolásra érdemesnek tartotta, ám a politikai haszonszerzés győzött a józan politizálás felett - olvasható a közleményben.

A Híd a munka világába projekt ugyanakkor továbbra is együttműködik mindazokkal, akik fontosnak tartják, hogy a tartósan munkanélküliek társadalmi integrációja a jövőben ne csak szólam, hanem valóság legyen - jelentették ki.

Hadházy Ákos először január 30-án beszélt arról, hogy az ORÖ "a semmire" költött el háromszázmillió forintot a romák munkavállalását segítő forrásból. Említést tett csaknem 29 millió forintos autóbérlésekről, 31 millió forintos irodabútor-vásárlásról, valamint arról, hogy 31 millió forintot a toborzás módjának meghatározását célzó tanulmányokra fordított az önkormányzat.

Eközben pedig egyetlen ember munkába állását sem segítették elő, ezért feljelentést tesz - mondta akkor az LMP-s politikus.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink