Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-02-25 10:26:00

Elhatárolódott a Fidesz G. Fodor kijelentéseitől

Gulyás Gergely közölte: a Századvég stratégiai igazgatója nem a kormánypárt politikusa és amit nyilatkozott, az nagyon távol áll attól, amit a Fidesz-KDNP a polgári Magyarországról gondol.

A veszprémi választási vereséget értékelte Gulyás Gergely az ATV Start című műsorában.

A törvényalkotási bizottság elnöke leszögezte: egy kormányzati időszak első évének a végén vagyunk, még három év van a ciklusból, ezért „sem pánikba esni nem kell, sem az ügynek a szükségesnél nagyobb feneket keríteni, de az biztos, hogy kézlegyintéssel sem szabad elintézni”.

Gulyás elmondta, nyilván vannak a vereségnek helyi és az országos politikában rejlő okai is. „Itt éltünk mindannyian az elmúlt hónapokban, tudjuk, hogy voltak társadalmi vitákat kiváltó döntések”- magyarázta, azonban azt is közölte, hogy a szavazatok számából jól látszik, hogy érdemben a baloldal támogatottsága nem növekedett. Hozzátette: „a mi szavazóink száma viszont megfeleződött”.

„Én arra számítottam, hogy szoros lesz az eredmény, de arra, hogy nem lesz szoros és veszítünk, arra nem”. Mindenesetre Gulyás szerint egy egyéni választóköri eredményt nem kell sokként értelmezni, de „le kell vonni belőle a következtetéseket”. Azokra a felvetésekre is reagált Gulyás, melyek szerint többek között G. Fodor Gábor és Navracsics Tibor felelőssége is felvethető a vereségben.

Mint ismeretes, a Századvég stratégiai igazgatója a Magyar Narancsnak úgy nyilatkozott, hogy „a jobboldali értelmiségiek közül sokan vannak abban a tévedésben, hogy a polgári Magyarország hívó szót politikai realitásnak gondolják, pedig az természete szerint politikai termék volt. Ők még mindig azt gondolják, hogy az 1998 és 2002 közötti Magyarország valóban polgári Magyarország volt. Ez óriási tévedés.”

Gulyás leszögezte, hogy „a Fidesz ma is a polgári Magyarországért dolgozik, ilyen értelemben semmilyen változtatás a Fidesz politikájában nincs”.

Közölte, hogy G. Fodor Gábor nem a Fidesz politikusa, „azzal az ideológiai ámokfutással, ami ebben az interjúban elhangzott, nem tudok mit kezdeni, csak azt tudom mondani, hogy nagyon távol áll mindaz, ami ott elhangzott attól, amit a kormánypártok a polgári Magyarországról gondolnak”.

A törvényalkotási bizottság elnöke megerősítette: „nagyon fontosnak tartom, hogy ez legyen egyértelmű, hogy nemhogy nem azonosulunk ezzel, hanem egy olyan káros és haszonelvűnek tetsző politika alapvetésének tartjuk az ott elhangzottakat, ami elfogadhatatlan”.

Hozzátette: G. Fodornak nagyon sok jó írását és értelmes közéleti megszólalását olvasta korábban, „ez nem tartozik ezek közé”. Gulyás arról is beszélt, hogy elviekben sem tartaná helyesnek, hogyha személyekre lebontott bűnbakkeresés indulna el. „Szerintem ettől tartózkodni kell, nincs is ilyen szándék a Fideszben és Navracsics Tibor esetében is az ilyen állításokat indokolatlannak tartom”- fogalmazott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink