Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-02-24 15:57:00

Tovább működhet az Ökotárs Alapítvány

Hétfőn kapta kézhez az Ökotárs Alapítvány a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság végzését, mely szerint a bíróság kitűzte a tárgyalást az Ökotárs és konzorciumi partnerei – az Autonómia Alapítvány és a DemNet Alapítvány – adószám-felfüggesztésének ügyében- közölte Móra Veronika, az Ökotárs vezetője.

Mint írja, a bíróság egyben a NAV adószám alkalmazását felfüggesztő határozatainak végrehajtását felfüggesztette a per jogerős befejezéséig. (A Kárpátok Alapítvány esetében mindez már januárban megtörtént.) „Ennek köszönhetően tovább működhet mind a négy alapítvány és nem lehetetlenülnek el az általuk segített civil tevékenységek sem - többek közt több száz szervezet támogatása az emberi jogok és a környezet védelme érdekében, a helyi közösségek megerősítéséért, a hátrányos helyzetű gyerekek és perifériára szorított társadalmi csoportok megsegítéséért”- írja Móra.

Felidézi, hogy „egy hónappal ezelőtt állapította meg a Budai Központi Kerületi Bíróság, hogy a rendőrség szeptember 8-i házkutatása az alapítványnál törvénytelen volt, mert hűtlen kezelés bűntettének gyanúja egyáltalán nem állt fenn, jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt nyomozás pedig nem volt folyamatban”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink