Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-02-23 10:23:00

Páros lábbal szállt bele a kormányzati stratégába a Magyar Nemzet

Feltehetően a korábban beharangozott irányváltás egyik első kézzelfogható eredménye a Magyar Nemzet szombati vezércikke, ugyanis korábban ilyen hangvételű írásokat nem igazán lehetett olvasni a lapban.

A Magyar Nemzet szombati vezércikke Agytröszt címmel jelent meg és G. Fodor Gábor Magyar Narancs-interjújára hivatott reflektálni. A szerző, György Zsombor szerint a kormányzati stratéga „olyan vérlázító megállapításokat tett”, hogy azt lehetne hinni róla, hogy provokátor, „ha nem ismernénk őt”.

„Megint meg kell állapítanunk, hogy jelenleg a baloldal messze nem tud akkora kárt okozni sem a Fidesznek, sem a kormánynak, mint teszi azt néhány saját, ismert figurája”- véli a szerző.

A Magyar Nemzet szerint „G. Fodor Gábor atombombát dobott a polgári-keresztény értékrendet magáénak tudó emberek sokaságára” és ha igaz, amit állít, „akkor az alapjaiban rengetheti meg a polgári-keresztény kormányzásba és politikába vetett hitet”.

G. Fodor a Magyar Narancsnak úgy nyilatkozott, hogy „a jobboldali értelmiségiek közül sokan vannak abban a tévedésben, hogy a polgári Magyarország hívó szót politikai realitásnak gondolják, pedig az természete szerint politikai termék volt. Ők még mindig azt gondolják, hogy az 1998 és 2002 közötti Magyarország valóban polgári Magyarország volt. Ez óriási tévedés.”

György Zsigmond szerint GFG „nyíltan arról beszél, hogy azok az értékek, amelyeket a kilencvenes évektől a jobboldali szavazók magukénak éreztek, s amelyek 2002-ben a Kossuth térre vittek sok százezer, zászlót lengető lelkes embert, valamint amelyek kétszer is kétharmados győzelmet hoztak a Fidesznek, csak egy „termék” csomagolását díszítették”- Hozzáteszi: „ezek, ugye, olyan értékek, mint Isten, nemzet, család, Erdély”.

Felidézi a Századvég stratégiai igazgatójának azt a kijelentését is, miszerint a „politika embertan. Embereket kell irányítani”.

György szerint „ezt olvasva is csak tiltakozni lehet. A hatalomgyakorlóknak nem ez a feladatuk egy demokráciában”. Hozzáteszi: „ilyeneket, mint GFG, még kimondani is kínos, nemhogy hinni bennük”.

A Magyar Nemzet arról is ír, hogy „GFG mindvégig összekeveri a pártot és a kormányzást, kizárólag harcról és felülkerekedésről beszél”, de egy fél mondatot sem szentel például az egyszerű hétköznapoknak, amelyeket a magyarok megélnek. A cikk szerint GFG „a szegénység növekedésére vonatkozó kérdésre például úgy reagál, hogy azt nem tudja megítélni, +de mint politikai állítás, egy történet része+. Egy történet része. Jó reggelt, ideje lenne talán kimozdulni Budáról, és értelmes választ adni egy olyan kérdésre, amely több millió embert érint”- követeli György Zsigmond.

A cikk írója szerint az elemzők „akárhogy próbálják lerugdosni magukról – a politikai élet részei. Tulajdonképpen katonák”. Hozzáteszi: „G. Fodor Gábor ma egy olyan agytröszt stratégiai igazgatója, amelyik a kormány munkáját tanácsadással segíti. Az interjúban az általa elmondottakat olvasva azonban kijelenthető: a Jóisten mentsen meg bennünket attól, hogy hallgat is majd rá valaki. Amiről ő beszél, az egy másik világ, másik értékrend”- olvasható a Magyar Nemzetben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink