Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-02-19 07:58:00

Nagykanizsa: százmillióval megugrott a 200 milliós projekt

Újabb gyanús közpénz felhasználásra bukkant az a nagykanizsai DK-s önkormányzati képviselő, aki szóvá tette a város és a Giró-Szász András nevéhez köthető vállalkozás közötti tanácsadói szerződést. Ahogy arról két hete az ATV Híradója beszámolt, az önkormányzat olyan megállapodást kötött a céggel évi nettó 7,2 millió forint értékben, amiért cserébe szóban kap stratégiai tanácsokat. Most egy újabb ügy került elő, eszerint egy eredetileg 220 millió forintos projekt 100 millió forinttal lett drágább.

A nagykanizsai uszoda felújítását is tartalmazza az a projekt, amelynek 224 millió forintos költségeit száz százalékban finanszírozta egy uniós pályázat. Menet közben azonban kiderült, hogy valamiért csaknem 50 százalékkal, több mint százmillió forinttal kerül többe a munka, mint azt tervezték. Ezt még az előző, szintén fideszes többségű képviselőtestület szavazta meg úgy, hogy igazából nem tartalmazott indokot az előterjesztés.

„Két indokot használtak a város vezetői annak alátámasztására, hogy mi volt a költségnövekedés oka. Az egyik az volt, hogy a kivitelezői árak megemelkedtek, ami elég nehezen hihető, hiszen elég nagy a versenyhelyzet az építőiparban” – mondta az ATV Híradójának Horváth Jácint, a DK önkormányzati képviselője.

A képviselő egyébként hetek óta várja a választ arra is, hogy a város kapott-e, és ha igen, milyen tanácsokat a Giró-Szász András nevéhez köthető Strategopolis Kft-től. A céggel az önkormányzat nettó 7,2 millió forintos éves díjazás fejében úgy állapodott meg, hogy elég szóban adnia a tanácsokat.

Az ATV szerette volna megkérdezni a város vezetését is arról, hogy miért került százmillió forinttal többe az uszoda projektje, illetve azt is, hogy a Strategopolis teljesített-e januárban a fizetéséért. A város polgármestere nem kívánt nyilatkozni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink