Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-02-17 12:40:00

Gyurcsány: Orbán kitérhetett volna Putyin látogatása elől

A korábbi miniszterelnök szerint az orosz elnök 2012-ben megváltozott.

Ha Orbán Viktoron múlik, akkor megépül Paks 2, de orosz oldalról is nagy kétségek vannak, gazdaságilag nem biztos, hogy képes lesz rá Oroszország, mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A korábbi miniszterelnök hozzátette: Európában senki sem találkozik Putyinnal, csak az ukrán helyzetről beszélnek vele. Gyurcsány szerint nyúlfarknyi programja lesz Magyarországon Putyinnak, éppen ezért Orbán Viktor kitérhetett volna a találkozó elől, különösen, ha semmilyen megállapodást nem kötnek a mostani megbeszélés során.

Biztos, hogy a keddi találkozónak Putyin lesz a nyertese, Magyarország pedig a leggyengébb láncszem lesz Európában, állította Gyurcsány, aki szerint annak fényében sem furcsa a mostani fellépése az orosz elnökkel szemben, hogy 2006-ban kormányfőként ő is fogadta Putyint.

Ahogyan a 2015-ös Orbán Viktor sem azonos az 1992-essel, úgy a 2006-os Putyin sem azonos a mostanival, mondta a DK elnöke elmondta. Gyurcsány szerint 2012 tavaszától állt be az autokratikus fordulat Putyinnál, azt követően egy sor elnyomó törvényt vezetett be az orosz elnök, ezért változott meg radikálisan a véleménye vele kapcsolatban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink