Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-02-13 07:21:00

Elnézést kért a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese

Nyilatkozatot adott ki a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese a múlt héten történtekkel kapcsolatosan.

Szerető Szabolcs közli, hogy múlt pénteken azt a „minden előzmény nélküli, megdöbbentő tájékoztatást kaptam, hogy Magyar Nemzet tulajdonosa – akivel én soha nem találkoztam, soha nem beszéltem – 180 fokos irányváltásra, lényegében az értékrendje megtagadására kívánja kényszeríteni a lapot. A bejelentés hatására az újság főszerkesztő-helyetteseként beadtam a felmondásomat”.

Mint írja, a tulajdonos által kinevezett új főszerkesztő szinte azonnal a munkája felmondási idő alatti folytatására kérte, majd arra, hogy ismét töltse be a főszerkesztő-helyettesi posztot. „Ez a kérés a lehetőségét teremtette meg a felmondás visszavonásának – amit azóta meg is tettem –, a döntésemnek azonban más oka is van”- írja Szerető, aki szerint „a mindenki számára érzékelhető valóság megcáfolta a radikális irányváltásról szóló hírt”.

A főszerkesztő-helyettes közölte: számára D. Horváth Gábor főszerkesztő személye garancia arra, hogy a Magyar Nemzet nem fordul vállalhatatlan irányba.

„Nincs mit szépíteni, egy hete elhamarkodott, rossz döntést hoztam. Olyan döntést, amely sokakat megtéveszthetett, és hamis következtetések levonására adhatott alkalmat. Elnézést kérek ezért! Ráadásul egy vezető nem hagyhatja magára a kollégáit, a szerkesztőséget. Minden nagyrabecsülésem azoké a kollégáimé, akik lehetetlen körülmények között elkészítették a múlt szombati lapot”- írja Szerető. Hozzáteszi: mostani elhatározása nem állásfoglalás senki ellenében, nincs politikai tartalma.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink