Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-02-11 09:00:00

Vona: nincs felelősségem az antiszemitizmus terjedésében

Semmiképpen nem jutalomnak szántam, de nem is büntetésnek. Tanulóleckének szánom. Van egy fajta pedagógiai célja ennek a penitenciának, mondta Vona Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Van abban valami felszabadító, ha egy ilyen helyzetből, nem a további gyűlölködés, hanem a közeledés irányába megyünk, tette hozzá a Jobbik elnöke. Vállalhatatlan kijelentéseket tett a Jobbik mezőtúri képviselője Vona Gábor szerint, így a pártelnök arra kötelezte, hogy három napra költözzön a Jobbik cigány származású hajdúszoboszlói elnökéhez. A Kettős Mérce szerint utóbbi viszont néha antiszemita kommenteket posztol saját Facebook-oldalára. Vona szerint ez már tényleg a hisztéria kategóriája. Nem érzek személyes felelősséget az ilyen bejegyzésekért, mondta a politikus, és nyitott vagyok bármilyen témában a nyilvános vitára.

Van egy probléma, és tudom, hogy ez kényes kérdés, amiről senki nem szeret beszélni, de akkor is meg kellene értetni a cigánysággal, hogy annyi gyereket kell vállalni, amennyit fel tudnak nevelni, és nem a többségi társadalmat terheli, tette hozzá. Vona Gábor azt mondta, nincs felelőssége az antiszemitizmus terjedésében. Lehet, hogy fogalmaztam sarkosan bizonyos dolgokban, de nem hiszem, hogy antiszemita kijelentéseket tettem volna. A néppárti fordulat, amit meghirdettem, éppen afelé hat, hogy egyre szélesebb körökben legyen elfogadható a Jobbik politikája, tette hozzá Vona Gábor.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink