Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-02-06 12:54:00

Simicska: bemegyek és intézkedem

A vállalkozó az olvasókkal egy időben tudta meg, hogy médiabirodalmának vezetői benyújtották lemondásukat. Simicska Lajos az atv.hu-nak azt mondta: árulás történt, ami mellbe vágta, de hamarosan megoldja a helyzetet.

„Bemegyek, és intézkedem” – mondta az atv.hu-nak Simicska Lajos 20 perccel azt követően, hogy az MNO.hu nyitóoldalán megjelent: távozik médiabirodalmának szinte teljes vezérkara. A közleményben ez áll: A mai nappal a Magyar Nemzet, az MNO, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió alábbi vezetői lelkiismereti okokból benyújtották a fel-, illetve lemondásukat: Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.

Simicska Lajos az atv.hu megkeresésére azt mondta: ő sem tudott előre a döntésről, arról akkor értesült, amikor az olvasók, és ezt különösen nehezményezi. "Árulásnak tartom, és mellbe vágott", jelentette ki a vállalkozó, de hozzátette, megoldja a problémát, és holnapra mindenki megismeri az új struktúrát.

"Tátva maradt a szám", mondta lapunknak a médiabirodalom egyik munkatársa, aki szintén a sajtóból értesült a vezérkar lemondásáról. Forrásunk cserben hagyásnak minősítette a történteket, és azt mondta: a távozó vezetők lépése azért is meglepő, mert tavaly április óta tudtak a médiavállakozó és a kormány viszonyában beállt változásról, és együtt dolgozták ki az ebből fakadó új stratégiát. Forrásunk szerint az érintettek az elmúlt hónapokban nem jelezték ellenvéleményüket.   

A ma esti Egyenes Beszéd vendége lesz Rogán Antal, Pokorni Zoltán és Csintalan Sándor. Az adás 19.25-kor kezdődik az ATV-n.

 

Ajánlom

További belföldi híreink