Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-02-06 20:56:00

Rogán: Simicska a gazdasági érdeksérelme miatt üzent hadat

Van egy konkrét gazdasági érdeksérelem, ami Simicska Lajos esetében felmerült, ez a reklámadó változása, senki nem örül a plusz terheknek, a jelzők használata pedig habitus kérdése – ezt Rogán Antal mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Fidesz frakcióvezetője szerint nyugalom és türelem kell a kormány részéről, csak úgy változtatunk a szabályozáson, ha többféle véleményt meghallgattunk. A politikus hangsúlyozta: személyes haragból és indulatokból jövő kijelentéseket pedig nem szabad magukra venniük. Hozzátette: ő az elmúlt években azon dolgozott, hogy Magyarországon olyan politikai világ működjön, ahol a pártok meg tudják teremteni a gazdasági érdekcsoportoktól való függetlenséget. Ma már nem kell függenie egy pártnak egy gazdasági érdekcsoportoktól, ha maga is úgy akarja - fogalmazott. Rogán Antal kijelentette: van reklámadó Európa más országaiban is, ezt nem lehet vitatni, a szabályozás mikéntjéről viszont hajlandóak vagyunk tárgyalni, és ha kell, változtatni.

A Fidesz frakcióvezetője azt is elárulta, hogy a bevételek mennyiségén viszont nem akarnak változtatni. A politikus hangsúlyozta: ha valami új dolgot vezetnek be, természetes, hogy van egy próbaüzem, az érdemleges véleményeket viszont meghallgatják és változtatnak, ha kell. Hozzátette: az egyáltalán nem biztos, hogy kiterjesztik a reklámadót.

Az útdíj hasznos

Az útdíjjal kapcsolatban azt mondta: a megyei matrica sok embernek megnyitotta az úthasználati lehetőséget az autópályákon. Mezőkövesden a helyi polgármester és az emberek jelentős része azt mondta, most megvásárolták a matricát, mert így olcsóbban el tudnak jutni Miskolcra – magyarázta.

Kezelni kell a bevándorlás kérdését

A politikus a bevándorlás kérdéséről is beszélt. Szerinte szigorú szabályokat kell bevezetni a bevándorlással kapcsolatban. Rogán Antal hangsúlyozta: ezeknek a változtatásoknak egy része olyan lesz, ami ellen Brüsszel fel fog lépni, mert Brüsszel bevándorláspárti politikát folytat. A Fidesz frakcióvezetője elmondta: ebben az ügyben lesz kötelezettségszegési eljárás Magyarországgal szemben, de ezt csak akkor viszik végig, ha megkapják erre az emberek támogatását a nemzeti konzultáción.

Hozzátette: Magyarország nem képes munkahelyet teremteni a bevándorlóknak, a letelepedési kötvényt vásárlók viszont hozzák a pénzt az országba, munkahelyeket teremtenek. A megélhetési bevándorlásról kell parlamenti vitanapot tartani, nem a letelepedési kötvényről, mert az egy valóban égető képzés – vélekedett.

Többféle megoldás lehet

Az iskolai rendszer átalakításáról azt mondta: a problémát azonosították, többféle megoldás lehet. Rogán Antal szerint az általános iskolai képzéssel van gond, mert a gimnáziumokban és a szakiskolákban komoly lemorzsolódás van.

Hozzátette: ha valaki 18 éves koráig nem szerez valamilyen képesítést, abból fiatalkori munkanélküli lesz. A kötelező szűrővizsgálatokról azt mondta: ma Magyarországon több ember hal meg, mint születik, évi 10-12 ezer ember életét meg lehetne hosszabbítani, ha egyes betegségtípusokat megpróbálnák szűrni.

A Fidesz frakcióvezetője kijelentette: a kötelező tüdőszűrés bevezetése után egy évtizeddel gyakorlatilag megszűnt, a megelőzés a legfontosabb.

Rogán Antal egy új budapesti kórház lehetőségéről is beszélt. Az elmúlt években rengeteg kórházat felújítottunk, Budapesten hiányzik egy komoly egészségügyi központ, ami modern körülmények között tud működni – fogalmazott.  

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink