Akik lemondtak:

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.

Simicska Lajos, a jobboldal legjelentősebb médiatulajdonosa tegnap azt nyilatkozta Népszavának, hogy totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány valóban bevezeti az RTL-lel való békülés jegyében az ötszázalékos reklámadót.

A lap szerint a mostani változtatás megötszörözné Simicska birodalmának fizetési kötelezettségeit. Összességében mind a vállalkozó, mind a piac szereplőinek döntő többsége úgy nyilatkozott: az ötszázalékos reklámadó kormányzati terve újabb támadás a demokrácia ellen - írja a Népszava.

Árulás?

„Bemegyek, és intézkedem” – mondta az atv.hu-nak Simicska Lajos 20 perccel azt követően, hogy az MNO.hu nyitóoldalán megjelent: távozik médiabirodalmának szinte teljes vezérkara.

Simicska Lajos az atv.hu megkeresésére azt mondta: ő sem tudott előre a döntésről, arról akkor értesült, amikor az olvasók, és ezt különösen nehezményezi. "Árulásnak tartom, és mellbe vágott", jelentette ki a vállalkozó, de hozzátette, meoldja a problémát, és holnapra mindenki megismeri az új struktúrát.

Nem a pénzről szól

Simicska Lajos már kiszámolta, hogy az eddigi összeg ötszörösét, milliárdos nagyságrendű reklámadót kellene fizetnie médiaérdekeltségeinek. Az üzletember az Origónak azt mondta, ez a harc nem a pénzről, hanem az elvekről szól. Ám a kormány részéről sem a pénzről szól a dolog, hanem a magyar médiapiac feletti befolyásszerzésről – mondta Simicska.

atv.hu

A ma esti Egyenes Beszéd vendége lesz Rogán Antal, Pokorni Zoltán és Csintalan Sándor. Az adás 19.25-kor kezdődik az ATV-n.