Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-02-06 14:45:00

Simicskát nem védik, az új főszerkesztő cáfol – frissül

Folyamatosan frissülő hírek!

Péntek kora délután a Magyar Nemzet, az MNO, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió vezetői lelkiismereti okokból benyújtották a fel-, illetve lemondásukat. Simicska Lajos szerint árulás történt.

 • Orbán nem vesz részt a vitában

  február 09.hétfő 16:35

  Orbán Viktor kormányfő a Simicska Lajos nagyvállalkozó vele kapcsolatos kijelentéseit firtató kérdésre hétfőn azt mondta: sem ő, sem a kormány nem vesz részt "ilyen vitákban". A Parlamentben más témában tartott sajtótájékoztatón két újságíró is faggatta a kormányfőt Simicska Lajos pénteki nyilatkozatairól. Orbán Viktor mindkétszer annyit válaszolt, hogy eddig sem vett részt ilyen vitákban, sem ő, sem a kormány, és ezután sem fognak.
 • „Ki fognak egyezni” – Az utca embere az Orbán-Simicska háborúról

  február 09.hétfő 15:49

 • Kemény kérdés a DK-tól

  február 09.hétfő 14:35

  A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, nyilatkozzon arról, hogy az elmúlt években történtek-e politikai merényletek Magyarországon. Varju László azt mondta, Simicska Lajos a médiavállalkozásainál történt változások napján, pénteken arról beszélt a sajtóban, hogy "akár kinyírhatják, lelőhetik és elütheti egy autó". Ezt úgy értelmezte, hogy az "Orbán-kormány maffiamódszereit közelről ismerő" "oligarcha" szerint a kabinet esetlegesen akár politikai leszámolásokat is megrendelhet.
     
  Varju László szerint az elmúlt években egyébként történtek kérdéseket felvető események. Példaként említette Komáromi András, a Welt 2000 Kft. volt tulajdonosának halálát és azt, hogy Welsz Tamás vállalkozó - aki a hivatalos vizsgálat szerint méreggel lett öngyilkos - azt követően halt meg egy rendőrautóban, hogy nyilvánosságra akarta hozni a hamis útlevelekkel kapcsolatos botrány részleteit. A DK-s politikus azt is ide sorolta, hogy az önkormányzati választás előestéjén halálra gázolt Váradi András felcsúti polgármesterjelölt tavaly azt mondta neki, hogy vele bármi megtörténhet.

 • FAZ: háború Magyarországon

  február 09.hétfő 12:26

  A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap +Háború+ Magyarországon címmel közölt írást hétfőn. Reinhard Veser írásának alcímében kiemelte, hogy egy "oligarcha Orbán ellen fordul". Kifejtette, hogy Orbán Viktor és Simicska Lajos "bő 30 éven keresztül egy pár" volt, Orbán a Fidesz "politikai vezetője és arca" volt, míg Simicska "a háttérben a pénzügyekkel törődött". Ez "kölcsönösen előnyös" kapcsolat volt, hiszen a Fidesz "a párt más alapító tagjainak kijelentései" szerint csődbe jutott volna, és "eltűnt volna színről", mielőtt Orbán 1998-ban először miniszterelnök lett, ugyanakkor Simicska vállalatcsoportjának tagjai a Fidesz-kormányok idején profitáltak az állami beruházásokból és "más állami kedvezményekből" - tette hozzá a FAZ szerzője.

  Úgy vélte, "a két régi szövetséges" konfliktusa "nem a semmiből került elő", már a tavalyi parlamenti választás után voltak "jelei Orbán és Simicska kapcsolata lehűlésének". A kormányalakításkor Simicska "bizalmasait mellőzték", aminek következtében a vállalkozó "elveszítette befolyását az infrastruktúráért (és így a tervbe vett nagy építkezésekért) felelős fejlesztési minisztériumra", az elsősorban az RTL Klub "ellen irányuló", de Simicska cégeinek is terhet okozó reklámadó bevezetése után pedig médiumai "először bírálták a Fidesz-kormányt, amelynek tevékenységét addig jóindulattal követték", míg a Fidesz soraiból az utóbbi hónapokban újra és újra aggodalmak fogalmazódtak meg azzal kapcsolatban, hogy az oligarchák veszélyeztethetik a demokráciát - írta Reinhard Veser.

 • Libération: testvérháború tört ki

  február 09.hétfő 12:04

  A magyar médiapropaganda Orbán Viktor ellen fordul címmel közölt beszámolót a Libération. A francia baloldali újság szerint "testvérháború" tört ki, miután Simicska Lajos, az "egyik legjelentősebb magyar oligarcha látványosan szakított régi barátjával, Orbán Viktor populista jobboldali miniszterelnökkel". A szikrát a reklámadó jelentette. A tudósító, Florence La Bruyere szerint Simicska "egy hatalmas birodalom élén áll, amelyet az évek során Orbán Viktorral épített fel: ezek a magánkézben lévő, talpnyaló médiumok biztosítják a kormánynak, amely a közmédiát is ellenőrzés alatt tartja, a tájékoztatás kvázi-monopóliumát". Orbán azonban a Libération szerint "meg akarta nyirbálni túl befolyásosnak tartott szövetségese szárnyait, az új adóval a Simicska-tröszt ugyanis ötször annyit fog fizetni, mint korábban". Ezenkívül az állami hirdetések megszűnésével a bevételei is csökkennek. A mai Magyarországot a tudósító szavai szerint "a Simicska-Orbán páros csinálta meg". Emlékeztetett arra, hogy Simicska egykor a Fidesz pénztárnoka volt, s ő "alapozta meg a Fidesz gazdasági birodalmát".

 • Együtt: bárki győz, a polgárok veszíteni fognak

  február 09.hétfő 10:41

  Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő szerint a fideszes érdekcsoportok háborújában akárki kerül ki győztesen, a magyar polgárok veszíteni fognak. "A fejlemények tükrében beigazolódni látszik azon félelmünk, hogy a Habony Művek vezetésével a Fidesz egy új kormánypárti médiabirodalom kidolgozásán fáradozik, melynek előkészítését hónapok óta tapasztaljuk"- közölte az Együtt politikusa.

  Szabó szerint a fejlemények "egyértelműen arra utalnak, hogy az Orbán Viktor irányába végletesen elkötelezett és elfogult egykori Simicska-katonák számára készítik elő a pozíciókat" az állami médiánál. A politikus hozzáteszi: "a közmédia feladata a kiegyensúlyozott és elfogulatlan tájékoztatás, nem pedig a fideszes oligarchák háborújában „megsérült” tábornokok rehabilitációs intézete". Felszólítják ezért "a Kormányt, valamint a vele tisztázatlan viszonyt ápoló Habony Árpádot, hogy fejezzék be a közmédia megszállását, valamint a közpénzek fideszes becsatornázásán fáradozó Simicska Lajossal fennálló nézeteltérésüket lehetőleg további közpénzek lenyúlása nélkül, valamint a békés állampolgárok vegzálása nélkül rendezzék le"- áll a közleményben.

 • G. Fodor: Lajos lebukott

  február 09.hétfő 09:54

  Emlékszünk, a reklámadó bevezetésekor Simicska tévéje, rádiója és lapjai egyoldalon álltak az RTL Klubbal. Öles betűkkel, egész oldalas hírdetésben tiltakoztak a reklámadó bevezetése ellen. Most, mikor a kormány és az RTL Klub került egy platformra, kiderült, hogy Simicska már nem tud az RTL mellé állni. Több, mint elgondolkodtató. Lehet, hogy megvan a válasz arra, hogy vajon ki állhatott az elmúlt hetek, hónapok ügyei és a kormánypolitikusokkal szembeni támadások mögött. Lajos lebukott- írja blogján G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója.

 • Lakner: Simicskának nehéz úgy kitálalni, hogy az magát ne érintse

  február 09.hétfő 09:09

  Lakner Zoltán arról beszélt az ATV Szabad szemmel című műsorában, hogy a Simicska érdekeltségébe tartozó médiumok meg fognak maradni, a médiabirodalom irányultsága pedig nem változik meg. A szakértő elmondta: nehezen megoldható politikai feladat lenne úgy áthangolni, hogy a kormányt támogató, mégis kritikus médiumok jöjjenek létre. Nem hiszem, hogy a pénteki hangnem lesz a meghatározója az Orbán-Simicska párbeszédnek – tette hozzá Lakner.

  Ha Orbán úgy dönt, ebből a birodalomból semmi sem marad – fogalmazott Vásárhelyi Mária. El fogja veszíteni a forrásait és a közönségét, akik Orbánra kíváncsiak és nem Simicskára– tette hozzá. A Simicska-média vezetői Orbán zsoldjába szegődtek át, átigazoltak az állami médiához, ahol janicsárképzés folyik – fogalmazott a szociológus. Gerényi Gábor szerint meg tud maradni és működtethető marad a médiabirodalom. A szakértő elmondta: elég fontos ütőkártyái vannak Simicskának ahhoz, hogy akár egy másik párthoz csatlakozzon, vagy saját formációban gondolkozzon.

  Lakner Zoltán szerint ugyanakkor nem olyan könnyű belépni egy már létező párt mögé. Én azt hiszem, hogy Simicskának nehéz lenne úgy kitálalnia a Fideszről, hogy őt magát ne érintse – fogalmazott a politológus. Vásárhelyi Mária elmondta: egy másik menekülési útvonalat lát: „ez a szélsőjobboldal, amitől eddig sem állt távon az ő médiája és ahol még van egy piaci űr”.

 • Vásárhelyi: a háttérben épül az új média

  február 09.hétfő 09:08

  Vásárhelyi Mária szociológus a Szabad szemmelben arról beszélt, hogy nem médiaháborúnak, hanem egy egyszerű hatalmi harcnak gondolja, ami Orbán és Simicska között zajlik, aminek a média a katalizátora. A szakértő szerint „Simicska nem annyira okos, mint gondoljuk” és teljesen logikus, ami történik. Elmondta: a Fidesz médiabirodalma rendkívül alacsony hatékonysággal működő média volt, amit semmi értelme nincs már fenntartani. Ahogy erre többször céloztak is, az állami média jobban megfelel ennek a célnak. Biztos vagyok benne, hogy a háttérben épül az új média, én elsősorban az internetre gondolok- magyarázta Vásárhelyi.

  Gerényi Gábor, a Mandiner alapítója ezzel nem értett egyet. „Nem gondolom, hogy alacsony hatékonyságú lenne a Simicska-média” - fogalmazott. Arról, hogy miként működött a Simicska-média, a szakértő azt mondta: bár az újságíróknak a politikai eszközként való felhasználása egyértelműen látszott, nem rossz minőségű emberekkel töltötték meg a médiafelületeket. A jobboldali közösség teljesen egyben van 2002 óta és fegyelmezetten szavaz a Fideszre- magyarázta Gerényi. 

 • Der Standard: Piszkos titkok

  február 09.hétfő 08:40

  Hogy vége a hosszú barátságnak Simicska Lajossal, az politikailag is szorult helyzetbe hozhatja Orbán Viktort – írja az osztrák lap. Az egész ügyet hat főszerkesztő és helyetteseik lemondása robbantotta ki, lépésük pokolgéphez hasonló hatást váltott ki. Olyan orgánumokat vezettek ugyanis, amelyek egyfelől a nemzeti-populista Orbán Viktort szolgálták, másfelől Simicska tulajdonát alkották. Az oligarcha most nyilvánvalóan utasítást adott, hogy médiája ezentúl ne kímélje a miniszterelnököt. A médiafőnökök átálltak Orbánhoz, emiatt Simicska magán kívül volt a dühtől. Annakidején a két rivális építette fel a Fideszt. Orbán hozta a karizmát, a hatalmi ösztönt és a populizmust, Simicska az üzleti érzéket és a törekvést, hogy akár kétes módszerekkel is, de nagy pénzeket hajtson fel. A gigászok harca rajzolódik ki – egyenlőtlen feltételekkel. Orbán ellenőrzi az állam hatalmi eszközeit: a rendőrséget, az ügyészséget és a pénzügyi hatóságokat. A másik fél viszont alighanem Orbán sok piszkos titkáról tud.

 • "Aki Simicskával nem barátkozik, az nem rendes fideszes”

  február 09.hétfő 08:33

  A Szabad szemmel vendége volt Ungár Klára, a Fidesz egyik alapítója is, aki elmondta, egyértelmű volt a Fideszben, hogy „aki Simicskával nem barátkozik, az nem rendes fideszes”. Felelevenítette, hogy, amikor 1992 táján Simicskát nem segítette hozzá egy fővárosi üzlethez, akkor rövid időn belül megkérte Orbán, hogy a parlamenti frakcióból lépjen ki. A másik meghatározó élményem Simicskáról az úgynevezett székház-botrány – mondta Ungár.

  Akkor a közpénzből magánvagyonná vált az a pénz, aminek első lépése a törvénymódosítás volt – magyarázta Ungár. A Fidesz egyik alapítója hozzátette: ma számtalan esetben a kormánypárt ugyanezt teszi. Hosszú ideig ragaszkodtak ahhoz, hogy minden törvényes volt. Orbán úgy viselkedett, mint most: nem ment a mikrofon közelébe, Áder Jánosnak kellett nyilatkozni – mondta a történtekről Ungár, aki szerint a székház-ügy kapcsán világossá vált, hogy „azért kell kivinni a közpénzt, hogy csak akkor legyen pénze a Fidesznek, ha Orbán és Simicska van hatalmon”. Ungár Klára az Orbán-Simicska közti háború okairól azt mondta: a szövetségük felbomlásának a hátterében gazdasági vita állhat. Orbán sokszor mondta, hogy a jó barátság alapja a pontos elszámolás - fogalmazott. De lehet eszmei-elvi alapja is, ugyanis Ungár szerint Simicska számára Paks 2 és az oroszbarátság a határ, amin nem lehet túllépni. Hozzátette: lehet egy harmadik ok is, eszerint „Orbán már senkitől semmilyen kritikát, beleszólást nem fogad el, csak végrehajtókkal akarja körbevenni magát”.

 • Címlapon a közlemény

  február 09.hétfő 08:32

  A ma reggeli nyomtatott Magyar Nemzet nyitóoldalán is megjelent D. Horváth Gábor rövid közleménye, miszerint Simicska nem kért fordulatot a lap irányvonalában. Lapszemlénk alapján ugyanakkor azt is megállapítottuk, hogy nincsen kormánykritikus cikk az újságban.

 • SFR: Ha Simicska kipakol

  február 09.hétfő 08:20

  Magyarországon médiaháború van: Orbán Viktor ellen fordul eddigi legjobb barátja és közvetve azzal fenyegetőzik, hogy a nyilvánosság elé tárja a kormányfő titkait – írja a Svájci Rádió-Televízió honlapja. Ily módon mostantól sok minden meginoghat, mert Simicska sokat tud Orbánról, és ha kipakol, az veszélyes lesz a miniszterelnök számára. Simicska nyilatkozatát, hogy „nem új diktatúrát akart építeni”, nemigen veszik komolyan Magyarországon. Amíg jól ment az üzlet, addig egyetlen rossz szót sem lehetett hallani tőle a hatalomról. Inkább pénzről van itt szó, és még inkább érzelmi sérelmekről. Ám, ha Simicska megvívja a médiaháborút, akkor az ország politikailag izgalmas idők előtt áll.

 • A Magyar Nemzet nem változtat irányvonalán

  február 09.hétfő 07:46

  "Nem fordult hozzám senki olyan kéréssel, hogy a Magyar Nemzet 180 fokkal változtasson irányvonalán, vagy hogy bármiben is változtasson az értékrendjén. Emellett nem állt és nem áll szándékomban megváltoztatni a lap irányultságát, a szerkesztőségben mindannyian ragaszkodunk a Magyar Nemzet értékeihez. Társadalmi problémákra érzékeny, izgalmas napilapot fogunk szerkeszteni"- közölte hétfőn reggel a Magyar Nemzet új főszerkesztője, D. Horváth Gábor.

 • Kéri: „ebben a meccsben Simicska vesztésre van ítélve”

  február 09.hétfő 07:45

  „Ebben a meccsben Simicska vesztésre van ítélve” – jelentette ki az ATV Szabad szemmel című műsorában Kéri László az Orbán-Simicska konfliktusra utalva. A Bibó Szakkollégium alapítója elmondta, nem csodálkozna rajta, ha a vállalkozó veresége olyan pusztító erővel hatna a Fideszen belül, aminek a következményét még Orbán Viktor sem gondolta végig.

  „Ez egy nagyon tehetséges ember, a fejében ott van rengeteg olyan összefüggés, kapcsolatrendszer, időzített akna, hogy amíg él és mozog, nagyobb veszélyt jelent Orbán Viktorra, ha már ellenfél és nem szövetséges, mint az ellenzéki pártok együtt” – fogalmazott a szakértő. Nem tudom, van-e az a pénz, amivel leállítható lenne Simicska Lajos. A nyilatkozataiból azt vettem ki, hogy már átlépett ezen a ponton – tette hozzá Kéri.

 • Nem biztosítanak rendőri védelmet Simicskának

  február 09.hétfő 05:10

  A rendőrség nem biztosít személyi védelmet Simicska Lajosnak – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az ATV Híradóval. Korábban a vállalkozó arról beszélt, hogy az élete is veszélybe kerülhet, amiért nyíltan bírálta Orbán Viktort. Az ATV összefoglalta, hogy mi vezethetett az egykori kollégiumi szobatársak nyílt szakításához.

 • A Fidesz "megmentője"

  február 08.vasárnap 15:45

  Politikai földindulás vagy csak vihar egy tál gulyásban? - tette fel a kérdést a francia balliberális lap Simicska Lajos "dühkitörése" kapcsán, aki "látványos módon szakított régi barátjával, Orbán Viktorral, szemére hányva egy pénzügyi vita kapcsán a tekintélyelvű és Oroszország felé végrehajtott fordulatait, ami tíz nappal Vlagyimir Putyin látogatása előtt elképesztette a budapesti politikai és a médiavilágot".

  A lap szerint "az ügyes pénzügyi szakember többször megmentette a Fideszt, például szaftos ingatlan-tranzakciókkal", majd pedig Orbán "visszatérési stratégiájának támogatására médiabirodalmat épített ki". A Fidesz 2010-es választási győzelme után az építőiparban, valamint az állami földek újraelosztásánál jutalmazták, a 2014-es választásokat követően azonban Simicska "csillaga halványodni kezdett", mert Orbán egy "új generáció felemelkedését támogatta", akik közül Lázár Jánost és Szijjártó Pétert emelte ki a lap.

 • Totális háború lesz?

  február 08.vasárnap 14:58

  A Süddeutsche Zeitung című német liberális lap Új médiaháború fenyegeti Orbánt címmel közölt beszámolót az online kiadásában.

  Cathrin Kahlweit írásában kiemelte, hogy Magyarországon "médiaháború robbant ki, amely súlyos károkat okozhat a kormánynak, és ha az ember hisz az egyik hadviselő félnek, a médiamágnás Simicska Lajosnak, akkor totális háború lesz".

 • A FAZ is Orbánékról ír

  február 08.vasárnap 12:51

  A vezető német konzervatív lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) „Egy férfibarátság romokban” címmel számol be az Orbán-Simicska háborúról. Mint írják, a miniszterelnök egy közeli útitársát veszítette el, pedig ők ketten éveken át segítették egymást – pénzhez, sikerhez és hatalomhoz.

 • Széles megdicsérte Simicskát

  február 08.vasárnap 10:31
 • A közelben pihennek

  február 08.vasárnap 08:59

  Az üzletember nem ment messzire. A Bors úgy értesült, hogy Ausztriába ment és tervezett út volt.

 • Az ATV összefoglalója az eseményekről

  február 07.szombat 19:58

 • Beindult az internetes mémgyár Simicska Lajos kijelentései miatt

  február 07.szombat 19:54

  A legtöbb karikatúra, Simicska Lajos káromkodására épít, de mi most a szalonképes változatokból mutatunk be egy összeállítást, a teljesség igénye nélkül. 

 • Simicska-Orbán háború a világsajtóban

  február 07.szombat 17:18

  A nemzetközi lapok is tudósítottak a Simicska-Orbán háború legújabb fejezetéről. A Reuters szerint a Fideszben ismét repedések mutatkoznak, a Die Presse pedig már azt találgatja: a miniszterelnök, vagy az oligarcha bírja tovább a háborút? Krekó Péter pedig úgy fogalmaz, hogy "Orbán vagy gyorsan leszereli a konfliktust, vagy az számára is pusztító lehet". A részletekért kattintson ide!

 • Simicska: Nem kértem, hogy Orbán családját támadják

  február 07.szombat 11:56

  Sosem kértem olyat, hogy Orbán családját támadják – nyilatkozta a Népszavának az éppen külföldön szabadságon lévő Simicska Lajos, annak kapcsán, hogy Bayer Zsolt ennek az ellenkezőjét nyilatkozta pénteken délután. Bayer azt állította, hogy a Simicska-féle médiabirodalom vezetői azért mondtak le pozícióikról, mert tulajdonosuk ezt kérte tőlük, amire ők – lelkiismereti okokból – nem voltak hajlandóak. „Számomra a család szent, a sajátom is és a másoké is - fogalmazott a Népszavának a vállalkozó,  - de még csak azt sem kértem, hogy Orbán Viktor személyét kritizálják. Bírálatom a kormányfő politikájára és az őt körbevevő tanácsadókra vonatkozik, nem pedig Orbánra.

 • Széles Gábor Simicska újságíróit hivogatja

  február 07.szombat 10:53

  Széles Gábor, az Echo TV és a Magyar Hírlap tulajdonosa Facebook-oldalán csábítja a kiábrándult jobboldali médiamunkásokat.

  Mint közleményében írja: „Kedves barátaim! Megengedhetetlen számomra, hogy azok a jobboldali médiások, akik most bizonytalannak érzik a jövőjüket, azokon ne segítenénk. Remélem, hogy azok a Hír TV-sek, akik valamiért nem találnak a közszolgálati médiák felé megfelelő utat, azokon ne próbálnánk meg segíteni. Természetesen ennek másik oka az elismerésem az eddigi szakmai teljesítményüknek. Teljesség igénye nélkül ilyennek tartom a Célpont komplett stábját, Csermely Péternek mind a Hír Tv-nél mind a Magyar Nemzetnél nyújtott teljesítményét, Szabó Anett műsorvezető munkáját, stb. Kapuink nyitva előttük.”

 • A Simicska-ügy a nemzetközi sajtóban

  február 07.szombat 09:41

  A Reuters "Magyar oligarcha fordult korábbi szövetségese Orbán ellen" címmel közölt cikket az eseményekről, és az AP Hírügynökség is hasonló módon számolt be a történtekről.

 • Friss Magyar Nemzet: Botrány a reklámadó miatt

  február 07.szombat 09:24

  "Ha a kormány valóban bevezeti az ötszázalékos reklámadót, totálissá válhat a médiaháború" - nyilatkozta saját lapjában Simicska Lajos. Valamint kijelentette: "Én ebben nem vagyok partner, ezzel nem értek egyet, mert ez a megközelítés elveim ellen való."

 • Rendőri védelmet kértek Simicskának

  február 07.szombat 08:33

  Vizsgálatot és szükség esetén rendőri védelmet kért a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól Simicska Lajos számára egy közérdekű bejelentés - írja az Origo.

 • Csintalan: érthetetlen miért erre hivatkoztak

  február 06.péntek 21:19

  Simicska Lajos a médiából tudta meg, hogy a médiabirodalmába tartozó cégek vezetői lemondtak, ez sok mindenről árulkodik – ezt Csintalan Sándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Lánchídrádió munkatársa szerint Liszkay Gábor és Csemely Péter olyan pszichodrámát adott elő, aminek hatására a többiek is felmondtak. Az újságíró elmondta: az viszont teljesen érthetetlen, hogy lelkiismereti okokra hivatkoztak a lemondásukkor.

 • Ezért üzenhetett hadat Simicska?

  február 06.péntek 21:17

  Van egy konkrét gazdasági érdeksérelem, ami Simicska Lajos esetében felmerült, ez a reklámadó változása, senki nem örül a plusz terheknek, a jelzők használata pedig habitus kérdése – ezt Rogán Antal mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politikus hangsúlyozta: személyes haragból és indulatokból jövő kijelentéseket pedig nem szabad magukra venniük. Hozzátette: ő az elmúlt években azon dolgozott, hogy Magyarországon olyan politikai világ működjön, ahol a pártok meg tudják teremteni a gazdasági érdekcsoportoktól való függetlenséget. Ma már nem kell függenie egy pártnak egy gazdasági érdekcsoportoktól, ha maga is úgy akarja - fogalmazott.

 • Az MSZP a közmédiához fordult

  február 06.péntek 20:27

  „A válságba került jobboldali sajtó médiafőnökei mostani távozásukkor lelkiismereti okokra hivatkoztak, ami konkrétan azt jelenti, hogy nem hajlandóak bírálni Orbán Viktort és a Fidesz-KDNP kormányt. Ebben az esetben azonban semmi helyük a közmédiában, hiszen képtelenek az objektív tájékoztatásra" - írta Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke, aki ezért felszólítja a közmédiumok vezetőit, hogy ne alkalmazzák befolyásos pozícióban a válságba került jobboldali média pártújságíróit.

 • Széles szerint sokan mehetnek át a köztévéhez

  február 06.péntek 20:01

  A Hír24 megkereste Széles Gábort, a másik jobboldali médiacsoport tulajdonosát a Simicska-üggyel kapcsolatban. „Az én sajtómmal semmi gond. A Hír tévét pedig helyettesíti majd az M1, és így tovább” - fejtette ki az üzletember a lapnak. Szerinte sokan igazolnak majd át a Hír Tv-től a köztévéhez.

 • Ezt kérhette Simicska?

  február 06.péntek 19:33

  A hvg.hu úgy értesült, Simicska Lajos azt kérte a Magyar Nemzet, a Hír Tv és a Lánchíd Rádió munkatársaitól, hogy mostantól személyesen magát Orbán Viktort kezdjék támadni. Emiatt mondhattak fel-, illetve le a médiumok vezetői.

 • Kocsis: nincs mondanivalónk

  február 06.péntek 19:14

  Kocsis Máté a Fidesz kommunikációs igazgatója az atv.hu-nak azt mondta, hogy a Fidesznek nincs mondanivalója a jobboldali médiabirodalommal történtekkel kapcsolatban.

 • Schlecht Csaba vezeti a Lánchíd Rádiót

  február 06.péntek 18:55

  Simicska Lajos a Magyar Narancsnak is nyilatkozott, nem is akármiket mondott. Orbánnal az oroszbarát fordulaton különböztek össze, és határozott véleménye, hogy a miniszterelnök rossz irányba viszi az országot - mondta Simicska Lajos a Magyar Narancsnak, hozzátéve: a maga részéről "nem partner" "egy diktatúra" felépítésében. Simicska azt is elárulta: médiamenedzsmentje távozása után Schlecht Csaba vette át a Lánchíd Rádió vezetését.

 • Nem érkezett meg Simicska

  február 06.péntek 18:39

  A teljes magyar sajtó várta Simicska Lajost, de az üzletember nem érkezett meg a Magyar Nemzethez, pedig a hírek szerint ide indult el vidékről. Nélküle jelentették be az új főszerkesztőt.

 • „Már mindent lerendeztem”

  február 06.péntek 18:23

  Simicska Lajos rövid interjút adott a Népszabadságnak. Elmondása szerint hátbatámadásként éli meg a lemondási hullámot, és Orbán Viktort sejti a háttérben. Már mindent lerendezett és haragszik a miniszterelnökre.

 • „Rossz álom, a jobboldal Őszödje”

  február 06.péntek 18:16

  Nem nagyon akarnak névvel nyilatkozni Simicska Lajos Orbán-ellenes rohamáról az atv.hu által megkérdezett jobboldali médiatényezők. A jobboldali médiában meghatározó, konzervatív elkötelezettségű háttéremberekkel beszéltünk, akik szinte egyöntetűen az őszödi beszédhez hasonlították a történéseket. A párhuzam alatt azt értették, hogy hihetetlennek tűnik számukra, ami a nyilvánosság előtt zajlik. Amikor először hallották az őszödi beszédet, akkor éreztek hasonlóan, mint most, hogy ilyen nincs. 

  „Ez szürreális. Egy rossz álom” – mondta egyikük. Másikuk úgy érzi, mintha hasba rúgták volna. Szerinre nemcsak az a gond, hogy Simicska Lajos obszcén szavak kíséretében magyarázza a helyzetet, hanem az, hogy a jobboldal számára csak kárt okozhat ez a konfliktus.

  Az egyik forrásunk szerint Orbán hibázott, hogy hagyta ennyire elmérgesedni az ügyet, mert Simicska mindent szétverhet. Ráadásul Simicska szerinte olyan bizalmas információkkal is rendelkezhet, amelyek nyilvánosságra kerülése egy „bálványdöntéssel” érhet fel.

 • Orbán: Simicska volt köztünk a legokosabb

  február 06.péntek 17:49

  Amikor még Orbán szerint Simicska volt köztük a legokosabb. A felvételen 03:40-től hangzik el a mondat.

 • Néhány Simicska-közeli médium, ami veszélyesebb fegyver, mint a Magyar Nemzet

  február 06.péntek 17:37

  - A Class FM, momentán egyetlen országos kereskedelmi rádió. A rádiót üzemeltető Advenio Zrt-nek 2014 eleje óta Simicska Lajos a legnagyobb részvényese.

  - az egyetlen, a Classnak valamennyire konkurenciát jelentő, Nyerges Zsolthoz közelállóként elkönyvelt Music FM.

  -A Simicska Lajos üzlettársaként elkönyvelt Fonyó Károly tulajdonában álló Metropol című ingyenes napilap.

 • Kósa: a Fidesznek nincs erről álláspontja

  február 06.péntek 17:28

  "Ez egy magán médiavállalkozás, amelynek van szemmel láthatólag egy belső, munkaügyi vitája" - így kommentálta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió vezetőinek lemondását és Simicska Lajos nyilatkozataita Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. "Ez ennek a médiavállalkozásnak a belső dolga, a Fidesznek nincs erről álláspontja és nem is lesz, nem fogja ezt kommentálni, nincs is rá okunk" - tette hozzá Kósa.

 • Liszkay visszaadta részvényeit?

  február 06.péntek 16:47

  Értesüléseink szerint Liszkay Gábor megvált a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót kiadó cégben tulajdonolt részvényeitől, melyek ismét Simicska Lajoshoz kerültek.    

 • Mesterházy jól szórakozik

  február 06.péntek 16:44

  „Sommás vélemény...Ki gondolta volna még reggel, hogy ilyen szórakoztató lesz a mai nap? És még hol a vége!:) – írta Mesterházy Attila Facebook oldalán a Simicska-Orbán háborúra reagálva.

 • Szigetvári kávét rendel

  február 06.péntek 16:41

  "Hátradőlök egy kicsit, és kérek egy kávét" – írta Facebook-oldalán Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke Simicska Lajos telefonos interjúi kapcsán.

 • Je suis Lajos

  február 06.péntek 16:29

  Beindult a mémháború is...

  forrás: facebook, kettős mérceForrás: Facebook, Kettős mérce

 • Gajdics Ottó már lelépett

  február 06.péntek 15:45

  A 444 felvétele szerint Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió leköszönő vezetője már elhagyta a székházat.

 • DK: megindult a maffiaháború

  február 06.péntek 15:33

  A DK közleménye szerint azzal, hogy Simcska Lajos testnedvhez hasonlította Orbán Viktort és Bayer Zsoltot, a magyar közvélemény betekintést nyert a keresztény és nemzeti kormányzás mindennapjaiba. A DK álláspontja szerint amit látunk a maffiakormányok napi ügymenete. Időnként elindul a leszámolás a keresztapa és az oligarchák között – folytatja a közlemény.

 • 180 fokos fordulat?

  február 06.péntek 15:29

  A médiavezetők lemondásának hátterében állítólag az áll, hogy Simicska Lajos tegnap közölte velük: 180 fokos fordulatot vár a szerkesztési gyakorlatban, ám az érintettek ezt nem voltak hajlandók vállalni. Egy másik forrásunk szerint ez nem igaz, csak elhitették a vezetőkkel a médiavállalkozó üzenetét.     

 • Az elemzők is meglepődtek

  február 06.péntek 15:27

  Az atv.hu több ismert jobboldali elemzőt kérdezett a történtekről, ám egyöntetűen azt mondták: annyira váratlanul gyorsultak fel az események, hogy még tájékozódniuk kell. 

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink