Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-02-06 21:00:00

Csintalan: „Simicska Lajos nem hülye”

Simicska Lajos a médiából tudta meg, hogy a médiabirodalmába tartozó cégek vezetői lemondtak, ez sok mindenről árulkodik – ezt Csintalan Sándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Lánchídrádió munkatársa szerint Liszkay Gábor és Csemely Péter olyan pszichodrámát adott elő, aminek hatására a többiek is felmondtak. Az újságíró elmondta: az viszont teljesen érthetetlen, hogy lelkiismereti okokra hivatkoztak a lemondásukkor.

Hozzátette: tiszteli és becsüli Simicska Lajost az elmúlt 25 évben végzett tevékenysége alapján. Simicska Lajos nem hülye, egy konzervatív értékrendű ember. Csintalan Sándor hangsúlyozta: a rendszerváltás óta mindössze két ember nem élt vissza azzal a lehetőséggel, amikor szerepet kaptak a magyar többpárti demokráciában a pártintézmények megépítésében, az egyik Budai György volt, a másik pedig Simicska Lajos. Az újságíró kijelentette: az összes többi ember, aki a tűz közelébe jutott, ellopta a pénzt.

Hozzátette: Simicska Lajos működő vagyont tett a politika mögé, az pedig egy össznemzeti hazugság, hogy nem kell pénz a politikába. Simicska Lajos egy olyan rendszert épített ki, ami termeli a pénzt - magyarázta. A Lánchídrádió munkatársa elmondta: a reklámadó nyílt támadás a demokrácia ellen, a reklámadó egy plusz adó, különösen egy olyan országban, amelyben a fogyasztóképes közönsége minimális. Csintalan Sándor hangsúlyozta: minden média az állam marketing igényein keresztül van finanszírozva. Ha az állam úgy ítéli meg, arra jön rá, hogy bizonyos szereplőket pozitívan diszkriminál, mondjuk a köztévét, a többiektől elvon, akkor baj van - vélekedett.

Az újságíró elmondta: ezt a katyvaszt sokan hozták össze, attól, hogy Orbán Viktornak nincs igaza, attól még az ellenzéknek sincs. Csintalan Sándor kijelentette: a mostani konfliktus kitörése a választások utánra tehető, amikor Orbán Viktor előállt azzal, hogy be kell darálni a médiát, mert ő úgy gondolja, hogy nem kell Index, meg RTL Klub sem. Hozzátette: a másik dolog pedig Paks volt. Simicska Lajos azt gondolja, hogy ez rossz projekt politikailag, energetikailag és környezetvédelmi szempontból is – vélekedett. Csintalan Sándor elmondta: nincs oka rá, hogy elmenjen a Lánchídrádiótól.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink