Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-02-02 18:58:00

Harangozó: Pintérnek meg kell követnie az Ökotársat

Az Ökotársnál tavaly szeptemberben tartott rendőrségi razzia kivizsgálását kezdeményezi a Honvédelmi és rendészeti bizottság MSZP-s alelnöke. Harangozó Tamás az ATV Startban elmondta, a rendőrség a bíróság jogerős döntése szerint törvénytelenül járt el, ezért az ügy kivizsgálása érdekében a bizottság összehívását kérte a testület elnökétől.

Harangozó szerint Pintér Sándor belügyminiszternek tisztáznia kell a bizottság előtt, hogy ki adott utasítást a rendőrségi akcióra, illetve várható-e az ügyben bármiféle felelősségre vonás. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint Pintérnek emellett a bizottság ülésén az Ökotárs Alapítvány munkatársait, és a norvég kormányt is meg kell követnie a jogszerűtlen rendőrségi eljárás miatt. Jogállami keretek között hogyan lehet az alapítvány tevékenységének vizsgálatát olyan információkra alapozni, amiket egy törvénytelen eljárás útján szereztek be – tette fel a kérdést Harangozó, aki szerint a rendőrségnek ilyen alapon a Földművelési Minisztériumot is le kellene rohannia, amiért a több százmillió parlagfű-irtásra szánt adóforintot például új autókra költötték.

Harangozó megjegyezte, kíváncsian várja, hogy például Gulyás Gergely, vagy Balog Zoltán az annak idején Szabadság Kör néven megalapított fideszes jogvédő szervezet nevében most vajon felszólalnak-e az ügyben, és fogják-e kezdeményezni a teljes kivizsgálást Pintér Sándor belügyminiszternél.

Harangozó azt is elmondta, ma a Fidesz-Jobbik tengely mellett egyre nehezebb az európai atlanti értékek mellett kiállni, és megmutatni az embereknek, hogy ez az út a helyes, de az MSZP akkor is ezt fogja tenni, és ebben az ügyben például fontos világossá tenni, hogy Putyin két hét múlva esedékes látogatása nem szolgálja Magyarország érdekeit. Sőt, komoly kockázatot, akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet Magyarországra – vélekedett az MSZP-s képviselő.

atv.hu / J. I

Ajánlom

További belföldi híreink