Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-01-29 13:07:00

Törvénysértő volt a házkutatás az Ökotársnál

A Budai Központi Kerületi Bíróság helyt adott az Ökotárs Alapítvány panaszának és megállapította, hogy a házkutatás és lefoglalás elrendelése törvénysértő volt, hiszen bűncselekmény gyanúja nem volt megállapítható - közölte az atv.hu-val az Ökotárs.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, tavaly szeptember 8-án az Ökotárs Alapítvány székhelyén és az alapítvány egyes munkatársainak lakásán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatást tartottak.

A házkutatás ellen minden érintett - az Ökotárs Alapítvány, mind Móra Veronika igazgató és Foltányi Zsuzsa kurátor - panaszt tett- áll az alapítvány közleményében. „A Budai Központi Kerületi Bíróság január 23-án kelt határozatában panaszunknak helyt adott, és megállapította, hogy a házkutatás és lefoglalás elrendelése törvénysértő volt, hiszen bűncselekmény gyanúja nem volt megállapítható”- írja az Ökotárs.

móra veronikaMóra Veronika

Hozzáteszik: „szemben a kormányzati vádakkal, a Bíróság megállapítja, hogy a házkutatás idején hűtlen kezelés bűntettének gyanúja egyáltalán nem állt fenn, jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt nyomozás pedig nem volt folyamatban. A Bíróság végzése ellen fellebbezésnek nincs helye”.

„Az Ökotárs üdvözli a Bíróság döntését, ugyanakkor aggasztónak tartja azt a jelenséget, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda egyértelmű politikai nyomásra törvénysértő házkutatást, lefoglalást hajt végre Magyarországon”- áll a közleményben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók