Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-01-16 16:36:00

Szájer az ATV-ben: „Németország minket küldött előre”

A német és a magyar álláspont betűre megegyezik az Oroszország elleni szankciók ügyében, de Budapest határozottabban tudja képviselni a szankciókkal szemben kritikus álláspontot, mint Berlin. Ezt Szájer József fideszes EP-képviselő mondta az ATV Szabad szemmel című műsorának felvételén pénteken. A műsort vasárnap 19.15-kor láthatják az ATV-n.

Szájer az ATV-ben: „Németország minket küldött előre”
Szájer József

Magyarország nem közeledik Oroszországhoz, hanem normális viszonyt akar ápolni Moszkvával – mondta Szájer József fideszes EP-képviselő az ATV Szabad szemmel című műsorának felvételén pénteken. A képviselő szerint Magyarország energiaellátása sokkal jobban kiszolgáltatott az orosz gázszállításnak, mint a magyar kormány Oroszország-politikáját kritizáló uniós tagországok, például Lengyelország energiaellátása.

Szájer József úgy látja: „Európa magára hagyta Magyarországot” az energiaellátási problémáival, ezért méltánytalanok a Magyarország Ukrajna- és Oroszország-politikáját érő bírálatok. Annál is inkább, mivel Budapest tartja magát a közös uniós állásponthoz annak ellenére, hogy Berlinhez hasonlóan a magyar kormány is úgy látja: az elmúlt hónapok szankciói és ellenszankciói nem vezettek sehova.

Szabad szemmel vasárnap 19.15-kor az ATV-n.

atv.hu

További belföldi híreink