Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-01-16 08:30:00

Szilvásy: elégtétel az ítélet nekem és a családomnak

Elégtétel az ítélet nekem és a családomnak, akik kitartottak mellettem, valamint annak a politikai közösségnek is, amelyet a Fidesz rajtam keresztül vádolt meg azzal, hogy nem megfelelően működtette a titkosszolgálatokat – mondta Szilvásy György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Helyben hagyta az első fokú ítéletet, így másodfokon is felmentették a volt titokminisztert az UD Zrt. ügyében ellene indult perben. A bíróság azonban titkosította az ítéletet. A volt titokminisztert és társait Kövér László és Demeter Ervin fideszes politikusok személyiségi jogainak megsértésével vádolta az ügyészség. A vádhatóság szerint Szilvásy és társai azzal sértették meg Kövér és Demeter személyiségi jogait, hogy nyilvánosságra hozták az UD Zrt. ügyében indult nemzetbiztonsági vizsgálat során lehallgatott telefonbeszélgetések felvételét.

A volt titokminiszter szerint az ügyészség pártpolitikai céloknak megfelelően cselekedett évekig, meghurcolta a gyanúsítottakat. Hozzátette: az a tanulsága ennek az ügynek is, hogy az igazság végül mindig kiderül. Nem lenne szabad az ügyészségnek kifejezetten pártpolitikai célokat követve intézkedni, mert így az intézményekkel szembeni bizalom sérül - fogalmazott.

Szilvásy György elmondta: ez volt a legelső, emblematikus ügy, ami a Fidesz létét is fenyegette, ez annak idején komoly hullámokat vetett fel. A volt titokminiszter arról is beszélt, hogy még két bírósági ügye van folyamatban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink