Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-01-07 19:24:00

Ingatlanbotrány: nehezen viseli a vereséget az V. kerület

Az V. kerületi önkormányzat arra reagál, hogy velük szemben Juhász Péternek adott igazat a kormányhivatal vagyonnyilatkozat-ügyben. A reakciót változtatás nélkül közöljük, tanulságos.

A Rogán-korszak ingatlanügyeivel foglalkozó ellenzéki politikus közleményéről itt írtunk, és most jöjjön az V. kerület reakciója:

"Tisztelt Szerkesztő! Juhász Péter vagyonnyilatkozatával, és az ez ügyben ellene kezdeményezett összeférhetetlenségi eljárással kapcsolatban a következőkről tudjuk tájékoztatni. Ismételten fel kívánjuk hívni a figyelmet arra, hogy a képviselő nem végzett érdemi munkát az V. kerületi képviselő testületben, csak rágalmaz illetve módosítgatja a vagyonnyilatkozatát. Ezt eddig összesen három alkalommal tette meg, legutóbb az derült ki, hogy földterületeket örökölt, ezt eddig "elfelejtette" megemlíteni. Az illetékes Kormányhivatal álláspontját elfogadjuk, ám továbbra is úgy véljük, Juhász Péternek pusztán politikai haszonszerzés a célja, nem pedig az V. kerületi polgárok képviselete. Tisztelettel, Belváros-Lipótváros Önkormányzata, Sajtóosztály"

Az előzmények: Rogán Antal dinamikusan növekvő alapterületű ingatlanai és a furcsa körülmények között értékesített belvárosi ingatlanok ügye után az V. kerületi önkormányzat Juhász Péter "drogos" mivoltával és azzal próbált visszavágni, hogy az ellenzéki politikusnak az önkormányzati választás előtt nem volt jövedelme, valamint összeférhetetlenségi eljárást kezdeményeztek vele szemben, ám az önkormányzat működésének törvényességi felügyeletét gyakorló kormányhivatal megalapozatlannak találta a kezdeményezést.

Juhász az ATV reggeli műsorában sorozatos törvénysértéssel vádolta meg a 2006 és 2014 között Rogán Antal vezette V. kerületi önkormányzatot a kerületi ingatlanok értékesítése miatt. A részleteket itt olvashatják. 

Ajánlom

További belföldi híreink