Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-01-07 15:43:00

Juhász: törvénysértés történt a Belvárosban

Az eddig megvizsgált iratok alapján minden esetben törvénysértés történt az V. kerületi önkormányzati ingatlanok értékesítése során – erről Juhász Péter, az Együtt társelnöke beszélt az ATV Start című műsorában.


Juhász szerint bár pontos számadatok nem állnak rendelkezésére, Rogán Antal polgármestersége alatt a kerület ingatlanjainak nagyjából egyharmadát, vagyis mintegy kétezer ingatlant értékesíthettek, amikhez a vevők esetenként a piaci ár egyharmadáért is hozzájuthattak, többtíz milliárd forint kárt okozva ezzel az önkormányzatnak. Juhász szerint ráadásul ezekre a kedvezményekre a későbbi tulajdonosok egyik esetben sem voltak jogosultak, ugyanis nem tartották be az ehhez szükséges feltételeket.

Juhász Péter azt is elmondta, a kerület költségvetésében az ingatlanok eladása nem szerepelt bevételként, sőt, az önkormányzat stratégiájában kifejezetten az szerepelt, hogy nincs szükség az ingatlanok értékesítésére. Az ingatlanok értékbecslése pedig csupán papíron zajlott, azt ugyanis egy olyan cég végezte, amely az önkormányzat által szolgáltatott adatokból dolgozott – mondta el az Együtt társelnöke. Ez a gyakorlat sem a hazai, sem a nemzetközi sztenderdeknek nem felel meg, de még az önkormányzat saját rendelete alapján sem minősül értékbecslésnek – magyarázta az Együtt V. kerületi képviselője.

atv.hu / J. I.

Ajánlom

További belföldi híreink