Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2015-01-03 11:15:00

„Felveszik a Rikárdó nevet” A DK kiakadt Novák Előd bejegyzésén

A Demokratikus Koalíció a jobbikos politikus Facebook-bejegyzésén háborodott fel mélységesen.

Novák Előd jobbikos politikus újévi bejegyzésében annak kapcsán, hogy 2015 első újszülöttje a Rikárdó nevet viseli, azt írta, hogy "...Rikárdó mellett azért persze szaporodik a magyar is néhol, pl. a mi családunkban is..." A DK úgy látja, a jobbikos politikus szerint tehát a Rikárdók nem tartoznak a magyarok közé – írja a párt közleményében.

A DK felháborítónak tartja Novák Előd nyíltan szélsőséges szavait, ezért arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy Novák felszólalásai alatt - témától függetlenül - hagyják el a termet. A DK továbbá reméli, hogy azok a parlamenti pártok, akik eddig közös kezdeményezéseket nyújtottak be a Jobbikkal, a jövőben nem fogják ezt megtenni – folytatja a közlemény.

A Demokratikus Koalíció mindenkit szeretne emlékeztetni Illyés Gyula szavaira, miszerint "az a magyar, aki annak vallja magát". A Demokratikus Koalíció vezető politikusai tiltakozásuk jeléül saját Facebook-oldalaikon a szombati napra "felveszik" a Rikárdó nevet, azt kifejezvén, hogy a magyarságból származási alapon történő kirekesztés minden magyar ember számára sértő – zárja a DK közleménye.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink