Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-12-06 14:00:00

Bubenkó: nem radikális megoldás a vasárnapi zárva tartás

A szakszervezet a munkavállalók szempontjából közelítette meg a boltok vasárnapi zárva tartásának kérdést, a kereskedelemben sok nő dolgozik, ők szeretnének együtt lenni a családjukkal – ezt Bubenkó Csaba mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Kereskedelemi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint túlhajszoltak a munkavállalók, éppen ezért fontos, hogy elég időt biztosítson a munkáltató a regenerációra is. A szakszervezeti vezető kijelentette: kevés ember dolgozik a kereskedelemben, az új munkatörvénykönyv módosítása úgy rendelkezik, hogy akár 12 napra is be lehet osztani a munkavállalót, most azonban vasárnap mindenképpen pihenőidőt kell biztosítani.

Hozzátette: sok helyen nem is fizetnek műszakpótlékot a vasárnap dolgozóknak, a vállalkozók diákmunkával oldják meg ezt a kérdést. Nem radikális megoldás a vasárnapi zárva tartás – fogalmazott. Bubenkó Csaba kijelentette: nem szűnik meg senkinek a munkája, olyan alacsony a létszám a kereskedelemben, hogy a boltok éppen hogy a működés határán vannak.

A KDFSZ elnöke elmondta: a vásárló ugyanannyi árut fog venni, ugyanannyiért, csak nem hét, hanem csak hat nap alatt. Hozzátette: a hétköznapokon és szombaton meg lehet oldani a bevásárlást, nem vesznek el semmit az emberektől.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink