Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-12-04 06:22:00

Vasárnapi zárva tartás: 20-30 ezer embert rúghatnak ki?

Vámos György, az Országos Kereskedelmi szövetség főtitkára elmondta, az NGM-ben tartott egyeztetésen a résztvevők többsége egyaránt a vasárnapi boltbezárások ellen szavazott.

A vasárnap zárva tartásról tartott szerdai egyeztetésen a Nemzetgazdasági Minisztériumban a résztvevők többsége ellenezte az intézkedést - mondta Vámos György az Országos Kereskedelmi szövetség főtitkára a Világgazdaságnak és a Napi Gazdaságnak.

A lapok csütörtöki számaiban Vámos György beszámolt arról, hogy immáron harmadik alaklommal egyeztetett a minisztérium az érintettekkel, és kiemelte, hogy már két szakszervezet, a Liga és a Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezete is inkább az intézkedés ellen foglalt állást. Az ellenzők úgy vélik 20-30 ezres elbocsátást is okozhat a tervezett intézkedés. A támogatói - köztük a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a CBA és a Coop - viszont nem tartanak elbocsátástól emiatt.

Amíg nincs kormánydöntés, addig van értelme tovább tárgyalni - mondta Vámos György, aki szerint az egyeztetéseken tárgyszerű, érdemi vita zajlik. A széles körű egyeztetés szerinte jelzi a kormány erős tárgyalási hajlandóságát.

MTI / hvg.hu

Ajánlom

További belföldi híreink