Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-12-03 16:25:00

Időközi Veszprémben: beáll Kész Zoltán mögé az MSZP

Az MSZP országos elnöksége támogatja a veszprémi időközi országgyűlési választáson függetlenként induló, a civil szervezetek által támogatott Kész Zoltánt, és ugyanezt ajánlja a helyi MSZP-szervezetnek is - közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Ehhez olyan jelölt kell - folytatta -, aki képes nemcsak a pártok szavazóit, hanem azokat a szavazókat is megnyerni, akik változást szeretnének Magyarországon. A pártelnök közölte, az MSZP-nek van jelöltje, Pál Béla, ő az ellenzéki jelöltek között a legalkalmasabb. Ám ma Magyarországról van szó, és a civil megmozdulások, tüntetések egyértelműen tudtára adták a kormánynak, nem folytatható hibás, felelőtlen, kalandor politikája, ezért támogatja az MSZP elnöksége Kész Zoltán indulását - fejtette ki. Azt mondta, ez a támogatás nem egyszerűen egy politikai aktus, hanem felelősség Magyarországért.

    
Tóbiás József szerint az elmúlt hónapok világosan mutatják: a miniszterelnök külpolitikai irányvonala megbukott. Felhívta a figyelmet arra, hogy John McCain személyében nem egy baloldalinak tekinthető amerikai politikus bírálta a magyar kormányfőt, hanem egy konzervatív, republikánus. A szocialista pártelnök szerint a magyar kormányfőt azt az ember kritizálta, akit Orbán Viktor 2008-ban - amikor indult az amerikai elnökválasztáson - még nemzeti hősnek nevezett.
    
Beszélt arról is, hogy a jövő évi költségvetés eredményeként egyre több szegény ember lesz Magyarországon, százezrek kerülnek kilátástalan helyzetbe, mert 2015 márciusától csökkentik a közgyógyellátásra, a lakhatási támogatásra és a gyermekélelmezésre fordítható forrásokat.
    
Tóbiás József azt mondta, ez egy nagyon súlyos helyzet, és a kormány nem hallja meg az utca szavát, amely változást akar. Az ország érdeke előrébb való, mint a pártok - közölte.        
    
Kérdésre válaszolva elmondta, hogy Pál Béla támogatja Kész Zoltán indulását. Arról is beszélt, hogy a helyi szervezetnek meg kell erősíteni a Kész Zoltán támogatásáról szóló döntését; a kampány stratégiai és szervezeti feltételeit is helyben teremtik meg, ehhez az országos elnökség minden szervezeti és emberi erőforrást biztosítani fog.
    
Arra a kérdésre, hogy az MSZP valóban kiköltözik-e december közepéig a Jókai utcai székházából, ahogy arról a Népszabadság szerdán írt, Tóbiás József közölte, az elnökség a székházban tartotta az ülését, ő is itt tartja a sajtótájékoztatót, "értelemszerűen nem költözik a Magyar Szocialista Párt". Átszervezés zajlik, de ez nem érinti a Jókai utcai székházat - tette hozzá.

MTI

Tóbiás József az elnökség ülése után azt mondta, nemzetközi és belföldi események alapján világosan látszik, hogy "az orbáni totális állam repedezik". Értékelése szerint 2015. február 22-ei választás az országról fog szólni: megakadályozható-e a totális állam további burjánzása, illetve lebontható-e az.
   
A politikus szerint az elmúlt hónapok világosan mutatják: a miniszterelnök külpolitikai irányvonala megbukott. Felhívta a figyelmet arra, hogy John McCain személyében nem egy baloldalinak tekinthető amerikai politikus bírálta a magyar kormányfőt, hanem egy konzervatív, republikánus.

További belföldi híreink