Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-11-25 10:02:00

Melia: Goodfriend marad Budapesten

Az amerikai külügy tisztviselője határozottan cáfolta, hogy az év végén hazahívnák André Goodfriendet.

Bombera Krisztina, az ATV amerikai tudósítója interjút készített Thomas Meliával, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes külügyi államtitkárával.thomas meliaThomas Melia

Melia határozottan cáfolta az állami M1 Híradó azon értesülését, miszerint december elején hazahívhatják Magyarországról André Goodfriendet. Az amerikai kormányzati tisztviselő szuperlatívuszokban beszélt az amerikai ügyvivőről.

Szerinte Goodfriend egyike a leglenyűgözőbb, legtekintélyesebb diplomatáknak, aki az amerikai diplomácia számára olyan fontos helyszíneken szolgált mint Oroszország, India, Izrael vagy Szíria. Hozzátette: Goodfriend azt a munkát végzi Budapesten, amivel a miniszter és az amerikai elnök megbízta.  

„Az az állítás, miszerint (Goodfriend) részt vett egy demonstráción nem teljesen igaz. Elment megtekinteni egy tüntetést, találkozott a részvevőkkel, kisebb-nagyobb csoportokkal, kormánypártiakkal és kormányellenesekkel, olyanokkal is, akiket nem érdekel a politika: tehát pontosan azt tette, ami a munkája. A főnökei nagyon nagyra értékelik itt Washingtonban” - nyilatkozta Melia.

A Thomas Meliával készült teljes interjút szerdán 18.15-től láthatják az ATV-n.

További belföldi híreink