Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-11-24 17:02:00

"Kétmillió magyar szavaz a vasárnapi nyitva tartása mellett"

Kétmillió, tehát nagyjából minden ötödik magyar állampolgár szavaz jelenlétével a bevásárlóközpontok vasárnapi nyitva tartása mellett – állítja a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének elnöke.

Gyalay Korpos Gyula szerint ugyan Ausztriában és Németországban a zárva tartás valóban jól működik, de például az osztrákok megszokták az elmúlt 25 évben, hogy nem vásárolnak vasárnap, arról nem is beszélve, hogy ott a vasárnapi bérpótlék jóval magasabb, mint például nálunk. Gyalay úgy véli, Magyarországon a vasárnapi nyitva tartás az elmúlt 25 évben jól működött, szerinte Magyarországon egy kivívott jog, hogy az emberek vasárnap elmehetnek cipőt, ruházatot, bútort, vagy más egyéb dolgokat vásárolni. Különösen igaz ez azokra a családokra, ahol mindkét szülő dolgozik, így hétköznap nem tudnak időt szakítani a vásárlásra, tette hozzá.

A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének elnöke szerint több hónapos kutatás után lehetne megjósolni, hogy a vasárnapi zárva tartás következtében a nagykereskedelmi egységekben dolgozó mintegy 220 ezer alkalmazottból hányan számíthatnak elbocsájtásra, azt azonban ki lehet számolni, hogy mennyivel kevesebb emberre lesz szükség, ha az alapbért egyhetedére csökkentik.

atv.hu / J. I

Ajánlom

További belföldi híreink