Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-11-23 20:22:00

Az MSZP-s jelölt nyerte az újpesti időközi választást

Horváth Imre, a Magyar Szocialista Párt jelöltje nyerte az újpesti időközi országgyűlési képviselő-választást a szavazatok 90,36 százalékos feldolgozottsága után közzétett adatok szerint.

A Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán olvasható adatok szerint Horváth Imre 12 120 szavazatot kapott, ezzel megszerezte a szavazatok 50,74 százalékát.
    
Hollósi Antal Gáborra, a Fidesz-KDNP jelöltjére a választópolgárok 30,57 százaléka, míg Urbán Flóriánra, a Jobbik jelöltjére 9,75 százaléka szavazott, Kanász-Nagy Mátét, az LMP jelöltjét 5,1 százalék támogatta.

Újpesten Kiss Péter szocialista képviselő júliusi halála miatt kellett időközi választást tartani.

"Nincs túl nagy választási kedv"

Egyetlen rendkívüli esemény történt az újpesti időközi országgyűlési képviselő-választás vasárnapi szavazásán, az egyik XIII. kerületi fülkében egy szavazólapot találtak – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) esti ülésén. Pálffy Ilona elmondta, a szavazólapot a helyi választási bizottság érvénytelenítette és jegyzőkönyvet állított ki az esetről.
    
Az NVI elnökének tájékoztatása szerint az időközi választásra - kilenc külképviseletre - 17 választópolgár kért előzetesen szavazólapokat, a legtávolabb – egyetlen szavazó – Szöulba. Közölte, itt már délelőtt "100 százalékos megjelenési aránnyal" bezárt a külképviseleti szavazókör.
    
Pálffy Ilona szerint a 17.30 órai - 28,93 százalékos - részvételi adatok azt mutatják, hogy "nincs túl nagy választási kedv" az időközi szavazáson a 78 ezer választópolgár körében.
    
Jelezte, a választási részvétel a IV. kerületben csaknem 3 százalékkal volt magasabb, mint a választókerület XIII. kerületi részén. Kitért arra is, a választópolgárok a legtöbben - 40,79 százalék - egy IV. kerületi szavazókörbe mentek el, míg a legkevesebben – 11,57 százalék - egy XIII. kerületibe.
    
Az NVI elnökének tájékoztatása szerint a www.valasztas.hu oldalon várhatóan 19.45 után kezdik el a részeredmények közzétételét, 20 perces frissítési idővel.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók