Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-11-15 14:54:00

Népszabadság: fantomcég kültagja volt Vida Ildikó

A Népszabadság információi szerint Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, illetve Halasi Tibor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elnöke a 2011-es kényszertörlésig egy fantom betéti társaság kültagjai közé tartozott.

A cégiratok tanúsága szerint az 1993-as alapítástól a 2011-es kényszertörlésig a fantomcégnek minősülő Casus Művészeti Bt. kültagja volt Vida Ildikó adóhivatali elnök. Hasonló posztot viselt a társaságban Halasi Tibor, a vagyonkezelő (MNV) Fidesz-támogatású elnöke is. Ráadásul a vonatkozó iratokban kettejük zuglói lakcíme megegyezett.

Továbbá bt. székhelye is azonos volt a kilencvenes évek derekán működő Casus Művészeti Menedzserképző Kollégium, illetve a Casus Alapítvány a Kortárs Művészetekért nevű szervezetével. 

Feltehetőleg a bt. is részesült a tandíjakból: a kültagok között találunk egykori tanárokat is. A nyugdíjintézet későbbi vizsgálata szintén együtt kezelte az alapítványt és a bt.-t. Halasi Tibor a cég ügyvédjeként is eljárt, Vida Ildikóra könyvelőként emlékeznek. Ők ketten igen jól ismerhették egymást, hiszen Orbán Viktorral és Simicska Lajossal együtt egyaránt Bibó-kollégisták voltak, és ekkoriban együtt dolgoztak a 124. számú ügyvédi irodában.

Mi több, Vida Ildikó menedzserként, Halasi Tibor pedig külsős jogászként a Simicska-féle Mahir-csoportnál is feltűnt. Az ügyvédi-könyvelői tevékenység nem indokol kültagságot, mint ahogy közös lakcímet sem: egy forrásunk Vida és Halasi belépése mögött baráti gesztust feltételez.

Pénteken pedig az atlatszo.hu tette közzé, hogy a közgép vásárolta meg Vida Ildikó egyik budai házát.

A teljes cikket a nol.hu-n olvashatja!

nol.hu / atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink