Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-11-15 12:17:00

DK: Megint Lázár János barátja járt jól

Miközben a kormányzati kommunikáció hetek óta azt hangoztatja, hogy semmilyen korrupciós ügyről nem tud és nem rendelkezik bizonyítékokkal, újabb korrupt döntésekkel mélyíti el a botrányt.

A dohánycégekre most kivetett különadó minden piaci szereplőt érint Lázár János barátján, Sánta Jánoson kívül, aki a Continental Zrt. tulajdonosa. Mint ismert, a dohánykoncessziók kiosztásánál ez a cég tarolt leginkább, hiszen a hozzá köthető személyek legalább ötszáz dohánybolt üzemeltetésére kaptak jogot. A cég tulajdonosa ugyanaz a Sánta János, akinek a számítógépén íródott a trafikmutyi-törvény Brüsszelbe küldött változata. - írja Varju László DK-s képviselő sajtóközleményében.

A most kivetett különadó is azt bizonyítja, hogy a korrupt Orbán-kormány oligarcháknak engedi át a törvényhozást, ha személyes érdekei úgy kívánják, nem törődve a trafikmutyi óta folyamatosan erősödő feketegazdasággal. A dohányboltokat azonban nem érinti a különadó, jelentette be Szatmáry Kristóf, akinek a családja összesen 12 dohányboltot üzemeltet. A korrupt kormány tehát megóvja korrupt cinkosait, ellenben nem kímél semmilyen piaci szereplőt, aki nem tartozik a maffiakormány érdekszférájába.

A Demokratikus Koalíció emlékeztet, a kormány úgy nem találja a korrupció bizonyítékait, hogy napról-napra újabbakat gyárt. A DK felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az oligarchaérdekeket kiszolgáló, diszkriminatív és a feketegazdaságot erősítő törvényjavaslatot!

További belföldi híreink