Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-11-13 08:26:00

"Aljas bosszú az RTL-adó"

Nem először jelenünk meg a bizottság ülésén, nem először kapunk több tíz oldalas dokumentumokat akár ott az ülésen is, mondta Lukács Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A kormány hajnali fél háromkor nyújtotta be javaslatait, mintegy 150 oldalon a jövő évi adótörvényekhez, amelyeket reggel kilenckor már tárgyalt a törvényalkotási bizottság. A módosítások között van az is, hogy a reklámadó felső kulcsa, amely csak az RTL Klubot érinti 40-ről 50 százalékra emelkedjen.

Most azt kérdezték a bizottság kormánypárti tagjai, mi bajunk van, hiszen nem az ülésen, hanem már „jóval” előtte megkaptuk a szöveget, tette hozzá a politikus.  

A tervezet azt is tartalmazza, hogy Norvégia kerüljön ki az áfavisszatérítési viszonossági körből - mondta Lukács, aki szerint az RTL-adó megemelése nyilvánvaló és aljas bosszú a kormánykritikus híradójával egyre nagyobb nézettséget produkáló csatorna ellen. Norvégiának pedig gazdasági hadüzenetet küldött a kormány, mert konfliktusba került vele a civil pénzek ügyében.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink