Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-11-12 12:53:00

„Bosszúhadjárat”: Norvégia kikerülhet az áfavisszatérítési körből

Az MSZP tiltakozik az adótörvényekhez benyújtott javaslatcsomag ellen. A párt képviselői kivonultak a Törvényalkotási bizottság üléséről.

Az MSZP nem asszisztál a korrupt kormányzat adóztatási bosszúhadjáratához, ezért a szocialista párt képviselői elhagyták a Törvényalkotási bizottság mai ülését- közölte a párt az atv.hu-val. „A kormány az éj leple alatt, hajnali fél háromkor benyújtotta bosszújavaslatait a jövő évi adótörvényekhez, köztük azt, hogy az RTL Klub reklámadója 40-ről 50 százalékra emelkedjen, Norvégia pedig kerüljön ki az áfavisszatérítési viszonossági körből”- áll az MSZP közleményében. A párt szerint „az RTL-adó megemelése nyilvánvaló és aljas bosszú a kormánykritikus híradójával egyre nagyobb nézettséget produkáló csatorna ellen. Norvégiának pedig gazdasági hadüzenetet küldött a kormány, mert konfliktusba került vele a civil pénzek ügyében”.

Ahogy beszámoltunk róla, a kormány 40-ről 50 százalékra javasolja emelni a reklámadó legmagasabb kulcsát - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának ülésén. Pankucsi Zoltán a bizottság előtt lévő adótörvényekhez benyújtott háttéranyagot szóban kiegészítve közölte, felülvizsgálták a reklámadó kulcsait, és ezután döntöttek a legmagasabb kulcs emeléséről.

Arról is írnak, hogy a szocialisták a csaknem 150 oldalas módosító javaslatcsomag tárgyalásának elhalasztását indítványozták, ezt azonban a kormánypárti képviselők leszavazták és belekezdtek a javaslatcsomag tárgyalásába. Hozzáteszik: „az MSZP ehhez a botrányos bohózathoz nem asszisztál, a bizottságba delegált képviselői elhagyták az üléstermet”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink