Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-11-12 10:55:00

Az unió csalás elleni részlege Magyarországon nyomoz

Az OLAF a napokban bizalmas információkat kért az EMMI egyik szervezetétől, feltételezhetően egy olyan cégcsoportról, amely kulcsszerepet játszhat az uniós pénzek felhasználásában. Úgy tudjuk, hogy az OLAF ki is szállt az állami intézményhez.

Az atv.hu értesülése szerint az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal adatokat kért egy cégcsoportról az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közreműködő Szervezeti Feladatokat Ellátó Főosztályától. Ez a részleg a korábbi ESZA intézetet jelenti, amely részben az európai szociális alap támogatásait menedzseli, és amelyet a közelmúltban olvasztottak be a humán tárcához.

Valamennyi TÁMOP, TIOP és HEFOP prioritás és azok tükörprojektjeihez tartozó, a konstrukciókkal kapcsolatos információ-szolgáltatás a Közreműködő Szervezeti Feladatokat Ellátó Főosztályok Titkárságának ügyfélszolgálati feladat és hatáskörébe tartozik.

Információnk szerint egy olyan cég után érdeklődtek, amelynek céghálójában az uniós pályázatok szétosztásában fontos szerepet betöltő cég is található. 

Az EMMI sajtóosztálya megerősítette lapunk értesüléseit: mint írták, Európai Uniós fejlesztési források felhasználása kapcsán évente több ellenőrzést folytatnak különböző szervezetek, így az Európai Bizottság, vagy annak intézményei.

Az atv.hu által közölt vizsgálat ilyen vizsgálatnak számít, amely kapcsán az EMMI mint az ESZA jogutódja érintett az adatszolgáltatásban. A minisztérium együttműködik az ellenőrző szervekkel, az OLAF adatbekérésnek az EMMI eleget tesz.

Ajánlom

További belföldi híreink