Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-11-11 16:03:00

Cenzúrázta Kertész Imrét a New York Times?

Nem kritizálta Magyarországot, ezért nem jelentetett meg egy Kertész Imrével készült interjút a The New York Times – írja a Valasz.hu.

A Szombat novemberi számában jelent meg egy interjú a Nobel-díjas íróval. Ebből közölt részletet a Valasz.hu. Kertész Imre szerint a The New York Times riportere rá akarta venni, hogy kimondja: Magyarországon ma diktatúra van.

„Szándéka csupán azt jelzi, hogy halvány sejtelme sincs arról, hogy mi az a diktatúra. Ha az ember szabadon írhat és véleményt nyilváníthat, nyíltan kifejezheti az ellenvéleményét és szabadon utazhat, akkor egyszerűen képtelenség diktatúráról beszélni. Ezt aztán meg is mondtam neki. Nem vagyok mindennel teljes mértékben elégedett, ami Magyarországon történik, mint ahogy nem is voltam soha, de abban bizonyos vagyok, hogy Magyarországon diktatúra lenne, nem több mint ideológia és felelőtlen beszéd. Az interjú végül sohasem jelent meg. Erre az egyik baráton nagyon helyesen azt mondta, hogy ez egyfajta cenzúra, mert ha olyan választ kapnak, amelyre nem számítnak, akkor azt egyszerűen nem teszik közé” – nyilatkozta Kertész Imre a Szombatnak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink