Itthon

Rogán: Goodfriend úr szavahihetetlenné vált

Gavra Gábor
Hiszékeny Dezsővel búcsúzunk
november. 10. hétfő 13:56

A napirend előtti felszólalások végére ért a Ház, most a vesztegetési ügyben meggyanúsított Hiszékeny Dezső ismerteti a napirend utánra tervezett felszólalásokat. Mi pedig búcsúzunk.

Tállai András államtitkár reagál Rogánra
november. 10. hétfő 13:52

, de Vida Ildikóról nem mond semmit. A(z egyébként piaci árfolyamon történő) forintosítást nemzetgazdasági érdeknek tartja. A devizahitelek 2016-tól megszűnnek Magyarországon, ami Tállai szerint csökkenti a gazdaság kitettségét az árfolyammozgásoknak. 

Rogán: közel a devizahitelek sagájának vége
november. 10. hétfő 13:51

A frakcióvezető elégedett a bankok elszámoltatásának és a devizahitelesek forintosításának ütemével és tartalmával, és a kormánypártok javaslatainak támogatására kéri a Házat. 

Rogán Antal: "Goodfriend úr szavahihetetlen"
november. 10. hétfő 13:46

Bár Rogán szerint a családokat a devizahitelek érdeklik és nem Vida Ildikó, most mégis ez utóbbival kezdi. Ma délelőtt Vida Ildikó elment az amerikai nagykövetségre - emlékeztetett Rogán Antal - , aki szerint "Goodfriend úr a szavahihetetlenség problémájába keveredett", mivel az Egyesült Államok nagykövetsége nem mondott konkrétumokat sem a magyar kormánynak, sem a közvéleménynek, sem a parlamenti bizottságnak, és most az érintettnek sem a kitiltási ügy okairól - mondja a Fidesz frakcióvezetője. "Magyarország nem Guantanamo" - teszi hozzá Rogán Antal, aki szerint ideje, hogy az Egyesült Államoknak nagykövetet kellene küldenie Magyarországra.

Rétvári: a jövő évi költségvetés ellentmond Ikolity szavainak
november. 10. hétfő 13:41

Az államtitkár szerint a köznevelési rendszer forrásbővítésben részesül az általános- és középfokú szinten is, de az óvodai férőhelyek száma is nő, ami az iskolai integráció előszobája szerinte.

Ikolity István (LMP) a "tudáscsökkentésről"
november. 10. hétfő 13:36

Az LMP képviselője az Orbán-kormány köz- és felsőoktatás ellen intézett támadásáról beszél napirend előtt. Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét a kormány oktatási árnyékminiszterének nevezi.

Ikolity szerint a fiatalokat nem elég egy szakmára megtanítani, hanem alkalmassá kell őket tenni arra, hogy átképezhessék magukat, és legalább egy idegen nyelvet is megtanuljanak.

Ikolity bírálja az alapítványi iskolákat ért (egyelőre a jelek szerint elhárult) kormányzati fenyegetést és a tudásalapú társadalom fontosságáról beszél.

Rétvári: a magyar nemzet egy szabadságszerető nép
november. 10. hétfő 13:33

, és csak idegen csapatok tudták rákényszeríteni a XX. század diktatúráit. 

Szóljon hozzá!
november. 10. hétfő 13:32
Rétvári reagál Harrachra
november. 10. hétfő 13:30

Aki Ronald Reagan, II. János Pál és Margareth Thatcher szerepét méltatja a kommunizmus bukásában.

Harrach a berlini fal leomlására emlékezik
november. 10. hétfő 13:25

 - különös tekintettel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerepére az NDK-beli menekültek istápolásában.

Harrach Ronald Reagan elnök, Lech Walesa, II. János Pál és Mihail Gorbacsov szerepét méltatja a kommunizmus bukásában, majd megemlékezik Apor Vilmos győri püspök mártírhaláláról.