Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-11-06 19:10:00

Vida Ildikó kalandjai a világsajtóban

Vida Ildikó beismeréséről ír a világsajtó. A New York Times szerkesztőségi vezércikkében sürgeti, hogy az Európai Bizottság elnöke mondassa le Navracsics Tibort. A Der Standard pedig azt írja: a szóban forgó magyar korrupciós ügyek valójában sok milliárd eurós áfacsalások.

A New York Times újabb szerkesztőségi vezércikkben sürgeti, hogy az Európai Unió Magyarország kapcsán hagyjon fel az aggodalmak visszafogott kinyilvánításával, és hozzon megtorló intézkedéseket. A cikk szerint, ha ezt Brüsszel elmulasztja, akkor azzal megtagadná az unió alapértékeit. Az írás azt is sürgeti, hogy Juncker mondassa le Navracsics Tibort. Az elemzés kifejti, hogy Orbán Viktor kormánya a tekintélyelvűség felé csúszik, és szembeszegül a közösség alapértékeivel.

A Wall Street Journal az adóhivatal elnökasszonyának nyilatkozata után megszólaltatta a Bank of America egyik szakértőjét. Raffaella Tenconi szerint valószínűleg jövőre is nagy nyomás nehezedik Magyarországra az unió és az Egyesült Államok részéről, miután már eddig is számos külföldi bírálat érte az országot az unortodox gazdaság, és a túlságosan oroszbarát vonal miatt.

A Der Standard Vida Ildikó beismerése alapján azt írja, hogy a szóban forgó korrupciós ügyek határon átlépő köráfacsalások, amelyek sok milliárd eurós károkat okoztak. A cikk szerint Horváth András tavaly leleplezett ilyen visszaéléseket, ám mint mondta, a vizsgálatait legfelső utasításra leállították, őt pedig később elbocsátották. Ezután az ügyészséghez fordult, de a nyomozást elhúzták. A szerző kiemeli, hogy a vádhatóságot is „Orbán csatlósai” ellenőrzik, Polt Péterrel az élen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink