Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-11-06 05:10:00

Tóbiás: Vida Ildikó fordítva ül a lovon

Az ellenzéki pártok azt követelik, mondjon le Vida Ildikó, ha pedig ezt nem teszi meg, akkor váltsa le őt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Ezt eddig egyikőjük sem tette meg. Az MSZP, a DK, és az Együtt-PM szerint a kormány tagjai hazudtak, amikor elhallgatták, kik vannak rajta a kitiltottak listáján. Varga Mihály azt mondta: neki kedden mondta el Vida Ildikó, hogy őt is kitiltották az Egyesült Államokból.

Tóbiás József szerint Vida Ildikó fordítva ül a lovon, nem ő vizsgál, őt vizsgálták. Az MSZP elnöke lemondásra szólította fel az adóhatóság elnökét. Tóbiás azt mondta, hogy ha Vida Ildikó nem mond le, akkor a nemzetgazdasági miniszternek még ma fel kell mentenie. Hozzátette: a kormány hazudott a közvéleménynek ebben a kérdésben.

Orbán Viktor személyes felelősségéről beszélt az Együtt-PM politikusa. Szelényi Zsuzsa szerint a kormány tagjai bűnpártolást követhettek el, amiért titkolták, hogy kik szerepelnek a tiltólistán.

A Demokratikus Koalíció is azt követeli Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy mentse fel Vida Ildikót. Vadai Ágnes szerint Vida Ildikó lebuktatta a fél kormányt. Az ellenzéki politikus azt hangsúlyozta, hogy vagy Orbán Viktor vagy Varga Mihály vagy Szijjártó Péter vagy Lázár János hazudott, amikor azt mondta, semmilyen információja nincs a kitiltásról.

A Jobbik is kéri, hogy az adóhatóság elnöke mondjon le. Vida Ildikó ezt eddig nem tette meg.

Varga Mihály, aki egyben az adóhatósági elnök főnöke, tagadta, hogy korábban tudott volna a Vida Ildikó kitiltásáról és azt állította, hogy kedden mondta meg neki Vida Ildikó, hogy ő is a kitiltottak listáján szerepel. Varga Mihály szerint ez Vida Ildikó ügye és helyesen tette az adóhatóság elnöke, hogy nyilatkozott a kitiltásról.

Varga Mihály továbbra is várja az amerikaiak bizonyítékait. A miniszter azt mondta, azon csodálkozik, hogy ezt eddig az amerikaiak nem adták át.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink