Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-11-05 08:52:00

Goodfriend: változott a kitiltottak száma

Változhat a hat kitiltott személy száma- közölte a Népszabadsággal André Goodfriend, az amerikai nagykövetséget vezető ideiglenes ügyvivő.

Arra a kérdésre, hogy a szám már változott-e, a diplomata úgy felelt: „nem a 7750-es elnöki proklamáció alapján”. Goodfriend szerint „mindenféle okai lehetnek, ha valakit nem engedünk be. Akár az érintett hivatalos személyek száma is változhat, de nem ugyanabból az okból, mint a „hatoknál".

Az ideiglenes ügyvivő arról is beszélt, hogy az amerikai fél sosem kereste a konfliktus lehetőségét. „Az adott esetben az a közös érdekünk, hogy ne legyenek olyan köztisztviselők, akiknek közük van a korrupcióhoz. Magyarország azt állítja, hogy zéró toleranciát mutat a korrupcióval szemben, mi Amerikában ugyanezt valljuk. A mi érdekünk is az, hogy itt a vállalkozások stabil, nyílt, átlátható viszonyok között működhessenek”- magyarázta.

Goodfriend szerint a magyar kormány kapott olyan információt a korrupciós ügyekben, amelyek alapján, ha akart volna, el tudott volna járni. „Minden országban akadnak korrupt tisztségviselők. Magyarország csak annyiban különbözik, hogy nem hallunk felelősségre vonásról, nem látjuk, hogy bíróság elé állítanák a vétkeseket. Elmaradnak a más országokban általában szokásos lépések, amikor konkrét ügyekre derül fény”- vélekedett az ideiglenes ügyvivő.

atv.hu / nol.hu

A NAV-elnök nyilatkozata kapcsán több párt is megszólalt, Vida Ildikó azonnali leváltását követeli az ellenzék. A kitiltási botránnyal kapcsolatos percről percre cikkünket ide kattintva olvashatja.

Ajánlom

További belföldi híreink