Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-10-31 10:33:00

Orbán meghátrált, kezdődik a tüntetés - frissül

Folyamatosan frissülő hírek!

Orbán Viktor pénteken bejelentette, hogy ebben a formában nem vezethető be az internetadó. Az adónem ellenzői ma újra az utcára vonulnak, amit az ATV és az atv.hu élőben közvetít 18 órától. Közben folyamatosan érkeznek a reakciók is.

 • Nem lett netadó

  október 31.péntek 21:43

  Az atv.hu száguldó riportere a tüntetőket kérdezte a József nádor téren tartott rendezvényen.

 • Deutsch párbeszédet kezdeményez

  október 31.péntek 20:00

  Az internettel kapcsolatban tervezett nemzeti konzultációnál már a kérdések összeállításáról is széles körű és alapos párbeszédet akar Deutsch Tamás. A nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetések lebonyolításáért felelős fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő erről péntek este a Duna tv-csatorna Közbeszéd című műsorában beszélt.

  Kifejtette: internetszolgáltatók, nagy multicégek, közepes- és kisvállalatok, internetfelhasználók, szakmai és társadalmi szervezetek, valamint a közélet politikán kívüli szereplői bevonásával szeretné megvitatni, milyen kérdésekben kérjék ki a magyar állampolgárok véleményét. Itt van a lehetőség, hogy az internet szabadságának erősítése érdekében értelmes párbeszédet folytassanak - hangoztatta a politikus, hozzátéve: személye a garancia arra, hogy ez sokmillió ember elégedettségével találkozó konzultáció lesz.

 • Válaszúton a netadó-ellenes mozgalom

  október 31.péntek 19:44

  Alig fél óra alatt véget ért a netadó visszavonását ünneplő / az igazából nem visszavont internetadó ellen tiltakozó József nádor téri tüntetés. A résztvevők joggal ünnepelték sikerüket, de riasztó jelek is mutatkoztak ezen a péntek estén a József nádor téren. Az eseményről készült összefoglaló cikkünket itt olvashatja.

 • A szervezők szerint győztek a tüntetők

  október 31.péntek 19:19

  Győzelemnek nevezték a tervezett internetadó elleni tüntetések szervezői pénteken Budapesten, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezte az új adótípusról szóló javaslat visszavonását. A tüntetők ismét a József nádor téren gyűltek össze. Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen című, az új közteher ellen szerveződő Facebook-oldal alapítója azt mondta: Orbán Viktor kormányfő most először volt kénytelen beismerni, hogy a többség nem támogatja az "adóját". (MTI)

 • Néhány százan átmentek a Kossuth térre

  október 31.péntek 19:08

 • Ilyen afterparty van a József nádor téren

  október 31.péntek 18:56
 • Itt a vége

  október 31.péntek 18:46

  Szép lassan és békésen elkezdett kiürülni a tér.

 • Ez történik most a József nádor téri színpadnál

  október 31.péntek 18:43
 • Buli, pihenés jön

  október 31.péntek 18:34

  Füzessi Károly berekeszti a tüntetést, most zene jön a téren.

 • Lassan vége is a tüntetésnek

  október 31.péntek 18:31

  , a résztvevők a Himnuszt éneklik. Előtte Füzessi "tüntető-ünnepnek" nevezi azt, ami történik.

 • Sokkal, sokkal kevesebb a fiatal

  október 31.péntek 18:30

  a tüntetők között, az átlagéletkor jelentősen megemelkedett kedd óta.

 • Füzessi: figyelni fogunk

  október 31.péntek 18:29

  Füzessi Károly szerint a tüntetők rajta tartják a szemüket a költségvetésen és tesznek az ellen, hogy Magyarország a 4 millió szegény országa legyen.

 • Füzessi: megtörtént a nemzeti konzultáció

  október 31.péntek 18:27

  Nincs szükség sok százmillió forint elköltésére, álságos kérdések papírra vetésére - ezentúl mindig "meg fogjuk mondani, mi a valódi érdeke a magyar társadalomnak" - mondja Füzessi Károly, a tömeg szerint "Orbán takarodj".

 • Füzessi Károly is győzelmet ünnepel

  október 31.péntek 18:24

  A tüntetés másik szervezője, Füzessi Károly minden szót külön hangsúlyozva "közös sikernek" nevezi, hogy "nem lett netadó", szerinte a tüntetők "büszkék lehetnek magukra". De úgy látja: "még nincs vége  a feladatnak".

  Füzessi korrupt adóhatóságról és rossz állapotban lévő nemzetgazdaságról meg az adófizetés megtagadásáról beszél. Szerinte a tüntetők "visszaszerezték a politikát" és "újra emelt fővel járhatnak", mert "részt vállaltak közös ügyeinkből".

  Közben zúg a "demokráciát".

 • Várady Zsolt: aktívnak kell maradni

  október 31.péntek 18:22

  Az iwiw alapítója szerint a tüntetőknek aktívnak kell maradniuk és még egy csomó mindenért ki kell állítaniuk. Aztán elkezd a saját "adófizetésimorál-javító kampányáról" beszélni.

 • Gulyás Balázs adományokat kér

  október 31.péntek 18:20

  a tüntetés költségeinek fedezésére és megköszöni, hogy senki nem hozott pártzászlót.

 • 9 óra alatt hozták össze

  október 31.péntek 18:19

  Gulyás Balázs az első felszólaló. Elmondása szerint 9 óra alatt szervezték meg a mai alkalmat. Nem rég kapták a hírt hogy az NGM kezdeményezi a netadó visszavonását.

 • Gulyás Balázs győzelemről beszél

  október 31.péntek 18:18

  A tüntetés főszervezője szerint Orbán Viktor "most először életében kénytelen volt beismerni", hogy "a többség nem támogatja az adóját".

  A tömeg "mondjon le!" kiáltással fogadja a bejelentést, majd a tömeg megtapsolja önmagát.

 • Lassan megtelik a tér

  október 31.péntek 18:17

  Az ATV és az atv.hu tudósítói szerint lassan megtelik a József nádor tér, zúg az "Orbán takarodj!".

 • Emlékszik még Bodnár Zoltánra?

  október 31.péntek 18:16

  Ő is megérkezett a tüntetésre.

 • Tízes csoportokban állnak a készenlétisek

  október 31.péntek 18:15
 • Halloween + tüntetés

  október 31.péntek 18:10
 • Csak a Fidesz - tették hozzá a tüntetők

  október 31.péntek 18:07
 • Gulyás: nem látja biztosítottnak a visszavonást

  október 31.péntek 18:06

 • Hangulatjelentés

  október 31.péntek 18:05

 • Biztonsági őr vigyáz a Hír TV-s forgatócsoportra

  október 31.péntek 17:58

  Az atv.hu tudósítójának beszámolója szerint az előző két tüntetésen inzultált HírTV-s forgatócsoport munkáját ezúttal is biztonsági őr segíti.

 • Gulyás Balázs már a helyszínen

  október 31.péntek 17:57
 • Deutsch: minden eszközt fel kell használni

  október 31.péntek 17:56

  Minden digitális eszközt fel kell használni, hogy a Nemzeti Konzultációban a legszélesebb véleményspektrumot be lehessen gyűjteni - ezt mondta Deutsch Tamás az ATV Híradónak adott exkluzív interjújában azután, hogy a kormányfő megbízta a Nemzeti Konzultáció előkészítésével.

 • Gyülekező a József nádor téren

  október 31.péntek 17:55
 • Schiffer András biztosan ott lesz

  október 31.péntek 17:53

  Schiffer András, az LMP társelnöke biztosan részt vesz a péntek esti tüntetésen - ezt közölte az LMP sajtóosztálya.

 • Gyülekezés: pár százan a József nádor téren

  október 31.péntek 17:50

  Örömtüntetés vagy nyomásgyakorlás ide vagy oda,  eddig csak néhány százan jelentek meg a József nádor téren az ATV helyszíni tudósítója szerint. A szervezők azt mondták munkatársainknak, hogy 6000 résztvevő fölött lesz vonulás a városban.

 • Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását

  október 31.péntek 17:44

  A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kezdeményezte a távközlési adóról szóló törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökénél - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.

 • Gyülekeznek

  október 31.péntek 17:35

  Az ATV helyszíni tudósítója szerint elkezdett gyülekezni a tömeg a József nádor téren. Ezreket várnak.

 • Népszabadság: a miniszterelnököt a Deutsche Telekom győzte meg

  október 31.péntek 16:52

  A Deutsche Telekom rosszallása inspirálta a miniszterelnököt a visszakozásra - írja a Népszabadság. A lap szerint Orbán Viktor nehezen szánta el magát a döntésre, és mindenekelőtt nem is a demonstrációk hatására.

 • Fideszesek győzködték Orbánt

  október 31.péntek 16:19

  Telefonon győzködték Orbán Viktort magas rangú fideszesek, hogy hátráljon ki az internetadó tervei mögül – írja az Index. A miniszterelnök azonban teljesen egyedül, döntött az internetadó jelenlegi formájának visszavonásáról.

 • Csepreghy: 2018-ig mindenütt lesz szélessávú internet

  október 31.péntek 14:33

  A kormánynak az a célja, hogy 2018-ig az ország teljes területén legyen szélessávú internet-szolgáltatás, amire 180 milliárd forint keretösszeget különítettek el - közölte az európai uniós fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár pénteken Debrecenben. Csepreghy Nándor szerint ez a lakosságnak lehetővé teszi az elektronikus ügyintézést, a vállalkozások pedig kizárólag digitális úton adhatják majd be a pályázati dokumentumokat.

 • The Economist: a kormány most túl messzire ment

  október 31.péntek 14:21

  A The Economist című folyóirat Kelet-Európára szakosodott blogrovatának (Eastern approaches) elemzése szerint az eddig megállíthatatlan formában lévő magyar miniszterelnök most "ráfutott egy sebességkorlátozó fekvőrendőrre". Orbán és a Fidesz hirtelen szokatlan látvánnyal szembesült: tízezrek tiltakoztak Budapest utcáin. Hosszú ideje most először tűnik úgy, hogy vannak határai annak is, amit Orbán Viktor megtehet.

  A legtöbb megfigyelő szerint Orbán internetadója is abba a mintába illeszkedik, amelyben az adók és a szabályozások a független gazdasági és társadalmi tevékenység feletti ellenőrzésre szolgálnak a kormányfő által meghirdetett illiberális állam jegyében. A Fidesz elleni korábbi tiltakozások néhány hét után elhaltak ugyan, ám lehet, hogy az internetadóval a kormány most túl messzire ment - áll a The Economist írásában.

 • Szóljon hozzá, ossza meg!

  október 31.péntek 14:05
 • Újabb mém a netadóról

  október 31.péntek 14:04

 • Fodor szerint kamu

  október 31.péntek 14:01

  Miért is kezdene nemzeti konzultációt az internetadóról Orbán Viktor, ha visszavonta a tervet? - teszi fel a kérdést Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke. Szerinte lesz internetadó, csak máskor, más néven és elképzelhető, hogy más összeggel.

  "A kormányfő a péntek reggeli szokásos rádióinterjújában visszavonta az internetadó tervét, legalábbis erről szólnak a sajtóhírek. A Miniszterelnök azonban soha nem volt a meghátrálás bajnoka most sem lesz az és nem az internetadótól fog visszavonulót fújni" - közölte Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke.

 • Guardian: Orbán sebezhetőbb, mint amilyennek látszik

  október 31.péntek 13:54

  A The Guardian - a legnagyobb baloldali liberális brit napilap - pénteki szerkesztőségi cikke az internetadóval foglalkozik. A szerző szerint az  internetadó elleni tiltakozások jelzik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök sebezhetőbb lehet, mint amilyennek látszik.
      
  A magyar középosztály megmutatta, hogy a nehéz politikai környezetben is képes a mozgósításra, és a civil társadalomra rákényszerített számos korlátozás után az internetügy bizonyulhatott az utolsó cseppnek a pohárban. Az Európai Uniónak fel kell ismernie, hogy a tiltakozókat segítenie kell, és konkrétabb fellépésre van szükség, akkor is, ha nehéz beavatkozni egy tagállam belügyeibe - áll a The Guardian pénteki szerkesztőségi állásfoglalásában.

 • Neelie Kroes örül, hogy Orbán visszavonta a netadót

  október 31.péntek 13:23

  Neelie Kroes, aki a digitális ügyekért volt felelős a most leköszönő Európai  Bizottságban, pénteken szóvivője útján adott nyilatkozatában hangot adott afölötti örömének, hogy "a magyar miniszterelnök visszavonta a világon elsőként javasolt internetadót".

  Kroest örömmel töltötte el az, hogy - mint fogalmazott - meghallották a magyar nép hangját. "Büszke vagyok arra, hogy az Európai Bizottság pozitív szerepet játszott az európai értékek és a digitális Európa megvédésében" - fogalmazott most Neelie Kroes.

 • DK: nem dőlünk be a komcsi trükknek

  október 31.péntek 13:09

  A DK véleménye szerint Orbán Viktor beismerte részleges vereségét, amikor azt mondta, hogy ebben a formában nem vezetik be az internetadót.

  Kerék-Bárczy Szabolcs hozzátette: pontosan tudják, hogy a kormány később be fogja vezetni ezt az adóformát. Orbán azt mondta, hogy meghallották az emberek szavát, "azonban nem dőlünk be ennek a kommunista trükknek, ha lehet így mondani", mert a kormányfő arról is beszélt, hogy akarják az internetadót - fogalmazott Kerék-Bárczy Szabolcs, aki szerint a kormány valódi szándéka az, hogy korlátozza az információhoz való hozzáférést.

 • Az ATV ezúttal is élőben közvetíti az eseményeket

  október 31.péntek 12:49

  Az ATV 18:00-tól élőben közvetíti a Százezren az internetadó ellen nevű csoport rendezvényét. Az adásba az atv.hu-n is bekapcsolódhat, emellett honlapunk folyamatosan frissülő hírfolyamban is beszámol a történésekről.

 • Tóbiás: hibázik, aki hisz Orbánnak

  október 31.péntek 12:27

  Az MSZP elnök-frakcióveztőjének véleménye szerint a miniszterelnök azt jelentette be pénteken, hogy lesz internetadó. Nem így, nem ebben a formában, nem most és nem ezen a néven, de egy álszent konzultációt követően más néven, máshogyan be lesz nyújtva - fogalmazott Tóbiás József Budapesten sajtótájékoztatón. Értékelése szerint a miniszterelnök nem meghátrált ez ügyben, csak hátralépett, időnyerés a célja. "Aki ma Orbán Viktornak hisz, hibát követ el" - jelentette ki Tóbiás József.

 • A HÉT örül a bejelentésnek

  október 31.péntek 12:26

  A magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) örömmel fogadta a miniszterelnök pénteki bejelentését, miszerint nem kerül sor az internetadó bevezetésére, a távközlési adó kiterjesztésére - írja az MTI.

 • Deutsch lesz felelős a nemzeti konzultációért

  október 31.péntek 11:55

  Deutsch Tamás lesz felelős az internettel kapcsolatos jövő évi nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetések lebonyolításáért - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken. 

  Kocsis Máté közölte: szeretnék a lehető legtöbb fórumon meghallgatni az emberek véleményét, ezért 2015 elején nemzeti konzultációt fogunk lefolytatni az internetről, benne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekről. Emellett szakmai egyeztetéseket kezdeményeznek a szolgáltatókkal és szakmai szervezetekkel. Ezek előkészítéséért, a nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetések, viták lebonyolításáért Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő lesz felelős - tudatta.

  Deutsch az utóbbi időben több nyilvános fórumon is kritizálta a netadó ötletét.

 • Habony Árpád ezt olvasná ma kedvenc újságjában

  október 31.péntek 11:28

  A Wall Street Journal online címlapja.

 • BBC: törölték a netadót

  október 31.péntek 11:27

  "A tiltakozások hatására törölték a magyar internetadót" - írja a BBC News.

 • LMP: Orbán ne ködösítsen

  október 31.péntek 11:17

  Az LMP felszólítja a kormányt, hogy ne ködösítsen, hanem teljes egészében és véglegesen vonja vissza az internetadót. Szél Bernadett és Schiffer András szerint a kormány várhatóan újra megpróbálja majd bevezetni az internetadót, az LMP azonban mind az Országgyűlésben, mind azon kívül is mindent meg fog tenni ennek megakadályozására.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink