Itthon

Orbán meghátrált, kezdődik a tüntetés - frissül

Nem lett netadó
október. 31. péntek 21:43

Az atv.hu száguldó riportere a tüntetőket kérdezte a József nádor téren tartott rendezvényen.

Deutsch párbeszédet kezdeményez
október. 31. péntek 20:00

Az internettel kapcsolatban tervezett nemzeti konzultációnál már a kérdések összeállításáról is széles körű és alapos párbeszédet akar Deutsch Tamás. A nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetések lebonyolításáért felelős fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő erről péntek este a Duna tv-csatorna Közbeszéd című műsorában beszélt.

Kifejtette: internetszolgáltatók, nagy multicégek, közepes- és kisvállalatok, internetfelhasználók, szakmai és társadalmi szervezetek, valamint a közélet politikán kívüli szereplői bevonásával szeretné megvitatni, milyen kérdésekben kérjék ki a magyar állampolgárok véleményét. Itt van a lehetőség, hogy az internet szabadságának erősítése érdekében értelmes párbeszédet folytassanak - hangoztatta a politikus, hozzátéve: személye a garancia arra, hogy ez sokmillió ember elégedettségével találkozó konzultáció lesz.

Válaszúton a netadó-ellenes mozgalom
október. 31. péntek 19:44

Alig fél óra alatt véget ért a netadó visszavonását ünneplő / az igazából nem visszavont internetadó ellen tiltakozó József nádor téri tüntetés. A résztvevők joggal ünnepelték sikerüket, de riasztó jelek is mutatkoztak ezen a péntek estén a József nádor téren. Az eseményről készült összefoglaló cikkünket itt olvashatja.

A szervezők szerint győztek a tüntetők
október. 31. péntek 19:19

Győzelemnek nevezték a tervezett internetadó elleni tüntetések szervezői pénteken Budapesten, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezte az új adótípusról szóló javaslat visszavonását. A tüntetők ismét a József nádor téren gyűltek össze. Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen című, az új közteher ellen szerveződő Facebook-oldal alapítója azt mondta: Orbán Viktor kormányfő most először volt kénytelen beismerni, hogy a többség nem támogatja az "adóját". (MTI)

Néhány százan átmentek a Kossuth térre
október. 31. péntek 19:08

Ilyen afterparty van a József nádor téren
október. 31. péntek 18:56
Itt a vége
október. 31. péntek 18:46

Szép lassan és békésen elkezdett kiürülni a tér.

Ez történik most a József nádor téri színpadnál
október. 31. péntek 18:43
Buli, pihenés jön
október. 31. péntek 18:34

Füzessi Károly berekeszti a tüntetést, most zene jön a téren.

Lassan vége is a tüntetésnek
október. 31. péntek 18:31

, a résztvevők a Himnuszt éneklik. Előtte Füzessi "tüntető-ünnepnek" nevezi azt, ami történik.