Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-10-29 10:15:00

Németh Szilárd: nem vonja vissza a netadót a kormány

Nem fogjuk visszavonni, hanem a lehető legjobb formában fogjuk elfogadni az internetadót, jelentette ki Németh Szilárd az ATV Startban.

A fideszes politikus azt is közölte, hogy az adó mértéke marad, vagyis 150 forint lesz gigabájtonként. Szerinte nem az emberek, hanem a szolgáltatók fogják majd megfizetni az adót, amire az a biztosíték, hogy a kormánynak a bankokkal szemben is sikerült elérni, hogy ne hárítsák át ügyfeleikre a terheket. Németh Szilárd ismét hangsúlyozta: a pénzt nem a rendőrök és katonák béremelésére szánják, hanem önerő lesz mintegy 100 milliárd forintnyi uniós forrás lehívásához, ami a hazai szélssávú internet fejlesztését szolgálja majd.

Németh arról is beszélt, hogy minden véleményt meghallgatnak az internetadó kapcsán, de ami tegnap történt, az nem szakmai, hanem politikai vélemény. "A tüntetés tegnap nem szakmai úton ment, nem a távközlési adóról szólt, hanem egészen másról. Egészen más táblák jelentek meg, egészen más rigmusok, folyamatosan orbán viktorozott mindenki"- fejtegette a fideszes politikus, aki szerint "politikai meccsről szól a fáma".

Németh szerint, amikor 2015-ben ez a költségvetés és ezek az adótörvények életbe lépnek, "nagy csönd lesz, ahogy a rezsicsökkentés után is volt".

Később úgy pontosított, hogy "el fognak hallgatni saját maguktól. Ezek ugyanúgy el fognak tűnni szépen, mint ahogy eltűntek az alaptörvénnyel, a nevelési törvénnyel, a rezsicsökkentéssel kapcsolatosan"- fogalmazott a rezsicsökkentésért felelős politikus.

Németh szerint egyébként "ezt a politikai krédót Gyurcsány Ferenc hirdette meg", aki április 6-án, "rögtön az első bukta után azt mondta, hogy addig nem fog nyugodni, amíg meg nem buktatja Orbán Viktor kormányát". A politikus hozzátette: a DK elnökének két választáson lett volna lehetősége, "összeálltak, szétmentek, minden tornamutatványt bemutattak, amit a politikai palettán be lehet mutatni, de bukópályán vannak, elbuktak és ez fáj nekik".

Németh szerint hazugsággal és cinizmussal viszik ki az embereket az utcára, de világossá fog válni, hogy hazugság volt, amivel kiviszik őket és "nem lesz miért tüntetni".

atv.hu

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók