Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-10-29 12:43:00

Kitiltások: Orbánt kérdezik, Seszták nem érintett

Írásbeli kérdéssel fordul a Demokratikus Koalíció a miniszterelnökhöz, azt tudakolva, hogy pontos-e a Pester Lloydban megjelent lista az Amerikai Egyesült Államok területéről kitiltott magyarokról - közölte a párt szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Gréczy Zsolt azt mondta: a német nyelvű internetes lap október 19-én hat embert - Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökét, Habony Árpádot, Orbán Viktor tanácsadóját, Heim Pétert, a Századvég vezetőjét, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert, Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert és Giró-Szász András korábbi kormányszóvivőt - nevezett meg.

NFM: Seszták Miklós nem érintett

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter nem érintett az amerikai beutazási tilalomban - tudatta a tárca szerdán közleményben az MTI-vel. "A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium határozottan cáfolja a valótlan állítást, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter nem érintett a beutazási tilalomban" - olvasható az NFM közleményében.

A Demokratikus Koalíció nem tudja, hogy a lista pontos-e, de feltűnő, hogy "az érintettekről nem tudni, kértek-e helyreigazítást, indítottak-e pert a lap ellen" - tette hozzá.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt hétfőn az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén leszögezte, hogy kormánytagok, államtitkárok, helyettes államtitkárok érintettsége minden kétséget kizáróan cáfolható.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke, elnökhelyettesei és vezető beosztású tisztviselői szerdán közleményben utasították vissza a velük kapcsolatos korrupciós vádakat. A NAV közleménye szerint elfogadhatatlan, hogy egyesek tényként kezelnek minden alapot nélkülöző kijelentéseket vagy sugalmazásokat, és ezt arra használják fel, hogy ellehetetlenítsék hivatalt és rombolják az adómorált.

Habony Árpád jogi képviselője október 17-én az Országos Sajtószolgálat útján közzétett sajtó-helyreigazítási kérelemben tudatta: Habony Árpádot nem tiltották ki az Amerikai Egyesült Államokból.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További belföldi híreink