Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-10-29 14:08:00

CÖF: éberen figyelünk és ha kell, lesz Békemenet

A Békemenet szervezői közleményt adtak ki a héten megjelent sajtóhírek kapcsán.

Ebben azután érdeklődnek, hogy „az ellenzéki újságok, televíziók és internetes médiumok milyen hiteles forrásból értesültek arról, hogy a Fidesz vezetői leállították a Békemenetet”. A Civil Összefogás Fórum közli: a Békemenet elindulásának lehetőségét elsőként „a szervezők egyik emblematikus arca, Bencsik András vetette fel”. Hozzáteszik: az elmúlt hetekben több ezer állampolgár hasonló kérését, véleményét regisztrálták.

„Közösségünk szeretné világossá tenni, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetségtől soha, semmilyen utasítást nem kapott a Békemenet szervezésére, vagy annak elhalasztására”- áll a közleményben, mely szerint, ha ilyen jellegű kérés érkezne, „ugyanúgy mérlegre tennénk, mint támogatóink javaslatait”.

A CÖF-CÖKA vezetősége az internetadóról is ír közleményében, melyet „vitatható, elkapkodott, rosszul előkészített” javaslatnak tartanak, mely „jól látható társadalmi ellenérzéseket vált ki és korrekcióra szorul”.

Azt is közlik,hogy „a CÖF minden erejével ellentmond a polgárháborúra szítóknak és az ellenzék által az Európai Unió Parlamentjében szervezett, már-már hazaárulással felérő, a magyarságot megalázó, visszataszító szervezkedésnek”. Hozzáteszik: „ha kell, lesz Békemenet, azonban a kommunista rendszer alatt megismert politikai fellazítás ármánykodásának nem ülünk fel! Mint mindig, éberen figyelünk és igyekszünk bölcsen dönteni”- írják.

Szóljon hozzá:

atv.hu

További belföldi híreink