Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-10-28 17:54:00

Több tízezren tüntettek az internetadó ellen - folyamatosan frissülő cikk

Folyamatosan frissülő hírek!

Kormányellenes tüntetéssé vált az internetadó elleni kedd esti demonstráció. Budapesten tízezres tömeg gyűlt össze a József Nádor téren, majd három beszéd után a békés tömeg elindult Budára, a nulla kilométerkőhöz, mert nulla forint internetadót akarnak. A menet időközben több tízezresre duzzadt. A hivatalos program végén ezrek vonultak a Parlament elé, ahol az uniós lobogó kifüggesztését követelték. Tíz vidéki városban is tiltakoztak.

 • A következő tüntetésre már most annyian jelezték a részvételüket, mint a keddire

  október 29.szerda 17:41
  Friss: azóta már több ezer fővel meghaladta a következő tüntetésre jelentkezők száma a keddit.
 • Mi volt ma a világ 2. legfontosabb híre?

  október 29.szerda 17:21
 • Diplomatákkal egyeztet Goodfriend

  október 29.szerda 16:49

  Az amerikai ügyvivő azt írja Twitter-üzenetében, hogy a romániai fegyveres erők napján egyeztet kollégáival "a nap kérdéseiről".

  André Goodfriendet több jobboldali publicista azzal vádolta meg, hogy a "kijevi forgatókönyvet" igyekszik megvalósítani Budapesten is. Mint az atv.hu beszámolt róla, Ágoston Balázs, a Demokrata főmunkatársa nyílt levelében Edmund Veesenmayer volt náci követhez hasonlította a diplomatát.

  Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban szintén provokációval vádolta Goodfriendet. A publicista távozásra szólította fel az ügyvivőt, és burkoltan megfenyegette, hogy "ne merészeljen kilátogatni" a következő Békementre, mert "hátha felismerik".

  G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója pedig blogjában azt latolgatta, hogy az Egyesült Államok Irak, Egyiptom, Ukrajna után vajon Budapesten akarja-e alkalmazni az "univerzális receptet" a "szuverén országok belügyeibe való beavatkozásra".

 • Washington Post: a netadó, bármennyire is őrült ötlet, jól illeszkedik Orbán Magyarországába

  október 29.szerda 15:30

  Eva S. Balogh, a Yale Egyetem korábbi professzora, a Hungarian Spectrum főszerkesztője a Washington Post-nak azt nyilatkozta, hogy az internetadóról szóló eredeti törvényjavaslatot egy számítástechnikai analfabéta rakhatta össze. „Ennek eredményeképpen a gigabyte-onkénti ár olyan magasra jött ki, hogy egy átlagos felhasználó akár a fél fizetését is rákölthette volna a netadóra” – mondta, majd hozzátette: még a módosított javaslat is magas, még amerikai viszonylatban is. A Washington Post arra is kitért, hogy az internettel szembeni fellépés azért is problémás és azért váltott ki ekkora ellenállást, mert a net maradt az utolsó viszonylag szabad terület a magyar médiában.

 • Die Presse: elsodorhatja az Orbán-kormányt a felháborodás

  október 29.szerda 15:21
 • DK: Bátorító volt a tüntetés

  október 29.szerda 14:06

  „Felemelő közéleti, közösségi teljesítmény, élmény volt a tegnapi tüntetés”- közölte a Demokratikus Koalíció. A párt szerint a demonstráció „bátorítást adott demokraták százezreinek, hogy van esély és remény arra, hogy a Orbán-rezsim megbukjon, és Magyarország újra Európához, a szabadság és a demokrácia közösségéhez tartozzon”. Hozzáteszik: szimpátiával figyelik a civil kezdeményezést.

  „Mivel a korrupt kormány és vezetője továbbra sem mondott le a tudást és a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozó internetadó bevezetéséről, tovább folytatja az ország kifosztását, sőt, már alig rejtegetett célja lett Magyarország kiléptetése az Európai Unióból, a következő hetekben, hónapokban fokozni kell a nyomást az Orbán-rezsimre”- áll a közleményben.

 • Együtt-PM: a módosító egy fabatkát sem ér

  október 29.szerda 14:04

  Az Együtt-PM Szövetség „felszólítja a kormányt, hogy hallgasson a népre, ne vezesse be az internetadót”- közölték. A pártszövetség szerint elfogadhatatlan, hogy a kabinet a teljes adócsomaggal havi szinten tízezer forintot vesz ki a magyar családok zsebéből.

  Az Együtt-PM Szövetség közleményében gratulál a tegnapi tüntetés szervezőinek. Hozzáteszik: céljaikkal egyetértenek, azokban maximálisan támogatják őket. „Pártszövetségünk felszólítja a Fideszt és a kormányt, hogy felejtsék el az internetadót! Módosítójuk egy fabatkát sem ér, az internetadó elfogadható legnagyobb mértéke: 0 forint”- áll a közleményben.

 • Nézze meg a tegnapi tüntetés legjobb videóit

  október 29.szerda 12:31

  Egy helyre összegyűjtöttük az ATV legjobb videóit a helyszínről. A József nádor tértől a 0 kilométerkőig végigkövettük a demonstrálókat, majd a Parlamenttől is élő adásban jeletkeztünk. Videógyűjtemény ide kattintva.

 • Deutsch: a tüntetés a demokrácia bizonyítéka

  október 29.szerda 12:03

  Deutsch Tamás néppárti európai parlamenti képviselő szerint az internetadóval kapcsolatos vasárnapi és keddi tüntetés ékes bizonyítéka annak, hogy Magyarország normálisan működő európai demokrácia, hiszen bárki korlátozás nélkül élhet a gyülekezés jogával véleménye kifejezésére.

  A fideszes politikus szerdán Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón elmondta: akár a gyülekezési jog lehetőségével élve fejezik ki akaratukat az állampolgárok, akár levelet írnak, akár az utcán állítják meg a képviselőket, nekik kötelességük meghallgatni választóikat és mérlegelni a véleményüket, mielőtt döntést hoznak. "Annak rendje és módja szerint ezeket a véleményeket a kormány és a kormánypárti képviselők is meg fogják hallgatni" - tette hozzá. Deutsch Tamás megjegyezte: a keddi tüntetésen nem voltak "vandál rendbontók", akik leginkább mindig annak az ügynek, rendezvények ártanak, amelyre "rácsatlakozva" elfogadhatatlan magatartást tanúsítanak. Azt is hangsúlyozta: elutasító véleménye változatlan az internetadóról, bár a módosított javaslat radikálisan eltér az eredetitől. A demonstrálók egyik követelése egyébként már teljesült, hiszen az, hogy egyetlen magánszemélynek se kelljen fizetnie, már az eredeti javaslatban is benne volt, és a módosítottban is így van, ugyanis az adó alanya az internetszolgáltató cég - magyarázta.

 • Schmuck Orbánhoz fordult új ötletével

  október 29.szerda 11:13

  A Szocdemek elnöke azt javasolja, hogy az internetadó helyett vezessék be azt, hogy az MKB Bankban legyen kötelező minden önkormányzatnak, állami cégnek, önkormányzati cégnek a számláját vezetni, ami várhatóan 100 milliárdos nyereséget jelentene.

 • Nem lesz gyorsított eljárás

  október 29.szerda 09:59

  A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán úgy döntött, hogy rendes eljárásban tárgyalja az internetadó elleni első tüntetésen őrizetbe vettek ügyét, mivel a gyorsított eljáráshoz nem állt rendelkezésre minden bizonyíték. A bíróság az iratokat visszaküldte az ügyészségnek.

  az internetadó elleni október 26-ai tüntetésen őrizetbe vett hat gyanúsított egyike érkezik a pesti központi kerületi bíróság tárgyalótermébe.Az internetadó elleni október 26-ai tüntetésen őrizetbe vett hat gyanúsított egyike érkezik a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermébe.

  A Fővárosi Főügyészség kedden közölte, hogy a demonstráción őrizetbe vett hat ember közül egyet szabadon engedtek, a többi gyanúsítottat viszont szerdán gyorsított eljárásban bíróság elé állítják garázdaság bűntette miatt. A gyanúsítottakat a Fidesz Lendvay utcai székházának megrongálásával vádolják.

 • Közel 2,9 milliónyi adomány

  október 29.szerda 09:58

  A tegnapi tüntetést szervező Facebook-csoport közölte: a helyszínen közel 2,9 millió forintot (pontosan 2.872.445 Ft-ot) adományoztak a résztvevők a csoportnak.

 • Hétfőn lesz a következő tüntetés

  október 29.szerda 09:56

  Hétfő estére hirdette meg következő demonstrációt a Százezren az internetadó ellen nevű Facebook-csoport. A keddihez hasonlóan, este 6 órakor lesz a József nádor téren.

 • Százezres tüntetésről ír a nemzetközi sajtó

  október 29.szerda 09:01

  A Reuters hírügynökség, a Deutsche Welle, az International Business Times és az orosz Russia Today is százezres tüntetésről számolt be a keddi internetadó elleni demonstrációt követően. Az Al-Dzsazíra is arról írt, hogy magyarok tízezrei vonultak utcára. Részletek itt.

 • Nem vonja vissza az adót a kormány

  október 29.szerda 08:59

  Nem vonja vissza az internetadót a kormány. Ezt Németh Szilárd mondta az ATV Startban. A fideszes politikus azt is közölte, hogy az adó mértéke marad, vagyis 150 forint lesz gigabájtonként. Szerinte nem az emberek, hanem a szolgáltatók fogják majd megfizetni az adót, amire az a biztosíték, hogy a kormánynak a bankokkal szemben is sikerült elérni, hogy ne hárítsák át ügyfeleikre a terheket.

  Németh Szilárd ismét hangsúlyozta: a pénzt nem a rendőrök és katonák béremelésére szánják, hanem önerő lesz mintegy 100 milliárd forintnyi uniós forrás lehívásához, ami a hazai szélssávú internet fejlesztését szolgálja majd.

 • Képgaléria: több tízezren a Belvárosban

  október 29.szerda 08:17
  A tüntetők mobiltelefonjaikkal világítanak a József nádor téren Folytatódott az internetadó elleni tüntetés További képek

   

 • MSZP: súlyos figyelmeztetés

  október 29.szerda 06:17

  "Magyarország békés polgárai Budapesten és a vidéki nagyvárosokban arra figyelmeztették Orbán Viktort, hogy álljon szóba az emberekkel, mert ha nem, akkor kormánya elveszíti a legitimitását. A hatalom ellen fellépő civileket mostantól nem lehet sem kiretusálni, sem némának mutatni"- közölte az MSZP. A párt szerint a civil tüntetők pontosan azzal szembesítették a kormányt, amit az el akart titkolni. "Bebizonyosodott, hogy nem vehetik el az emberek szabad véleményhez és boldoguláshoz való jogát, mert ha ilyet tesznek, azzal elveszítik a közbizalmat. Az a hatalom, amely nem üldözi, hanem védi a korrupciót, nem diktálhat, és nem követelhet"- közölték. Hozzáteszik: "az Orbán-kormánynak mostanra egyetlen esélye maradt: a valódi párbeszéd".

 • 100 ezres tüntetésről számolt be a Reuters

  október 28.kedd 23:03
 • Kunhalmiék zászlókat lógatnak

  október 28.kedd 22:12

  A Parlament egyik ablakából Kunhalmi Ágnes szocialista politikus és egy ismeretlen nő két EU és egy magyar zászlót lengetnek. A tömeg hangosan biztatja őket, hogy tűzzék ki.

 • Vége?

  október 28.kedd 21:56

  A tüntetés hivatalos része már régóta véget ért, a Parlamentnél pedig tanácstalanság uralkodik az embereken, egyre többen indulnak el haza a Kossuth térről.

 • Szervezik a Gyorskocsi utcai akciót

  október 28.kedd 21:52

  Afterparty van a Parlamentnél, akinek nem volt kedve hazamenni, azok idejöttek- jelentette tudósítónk. Beszámolója szerint a tüntetők tanácstalanok, de békésen álldogálnak, beszélgetnek, többen söröznek. A tömeg házhoz jött az Ország Gyűlése Mozgalomnak.

  Az egyik szónok most azzal hecceli a tömeget, hogy menjenek a Gyorskocsi utcába, szabadítsák ki azt az öt embert, akit vasárnap óta tartanak fogva. Eddig kb. 35-en jelentkeztek, hogy részt vennének a szabadító akcióban.

 • Egy gifben a mai tüntetés

  október 28.kedd 21:50

 • „Orbán, ne fosztogasd a magyart”

  október 28.kedd 21:41

  „Ria, Ria, Hungária” és „ruszkik, haza”- kiabálják a Parlament előtt. Tudósítónk szerint egy „Orbán, ne fosztogasd a magyart” feliratú transzparens mellett üvölt egy részeg szónok a mikrofonba egy sátor mellett. A sátoron a következő felirat: Ország Gyűlése mozgalom.

  Közben a tömeg békésen álldogál, beszélgetnek- jelentette tudósítónk a helyszínről.

 • Zúg a "mocskos Fidesz"

  október 28.kedd 21:35

 • Hol az EU-zászló?

  október 28.kedd 21:33

  Az atv.hu tudósítója szerint a Hír Tv megjelenését hangos fütty és tiltakozás kíséri a Parlamentnél. A tüntetők a rendőrök elé EU-zászlót feszítettek ki. "Hol az EU-zászló?"- kérdezik néhányan, akik a Parlamentről hiányolják a lobogót.

 • Skandálják, hogy "Orbán, takarodj"

  október 28.kedd 21:33

  Az ATV tudósítója a Kossuth térről azt jelentette, hogy az emberek spontán érkeztek a helyszínre, melyet a készenléti rendőrök védenek rohamfelszerelésben. A tömeg Schwajda Gergő szerint azt skandálja, hogy „Orbán, takarodj”, „Európa, Európa” és „Ne legyen netadó”. Tudósítónk szervezőket nem látott a helyszínen és azt sem tapasztalta, hogy bárki erőszakos fellépésre készülne. A tüntetők egyelőre elénekelték a Himnuszt.

 • Folytatják

  október 28.kedd 21:27

  A Parlament előtt zúg a "mocskos Fidesz", az épület előtt több kapucnis, arcukat sállal eltakaró fiatalt is látni.

 • Több ezren folytatják a Kossuth téren

  október 28.kedd 21:26

  Kb. 3000 fő folytatja a tüntetést a Parlament előtt. Orbán lemondását követelik. A Kossuth teret minden oldalról rendőr sorfal védi- jelentette tudósítónk.

 • Vonulnak haza

  október 28.kedd 21:04

 • "Elszámoltatjuk a bunkókat"

  október 28.kedd 21:02

  Olvasónk fotói a tüntetésről:

 • Uniós zászlót lógatnak le

  október 28.kedd 21:01

  a Lánchíd tetejéről.

 • Még mindig özönlik a tömeg

  október 28.kedd 20:55

  a Clark Ádám térre, a menet ugyanis olyan hosszú volt, hogy a vége csak fél órával a tüntetés hivatalos befejezése után ért a célhoz.  

 • A Kossuth térre vinnék az embereket

  október 28.kedd 20:49

  A tömeg nagyon lassan oszlik. Többen szélsőséges jelszavakkal akarják rábírni a tömeget, hogy maradjanak, illetve vonuljanak a Kossuth térre. A Hír Tv-t folyamatosan szidják.

 • Tüntetők Nyíregyházán

  október 28.kedd 20:39

  A tüntetők mobiltelefonjaikkal világítanak az internetadó bevezetése ellen meghirdetett demonstráción Nyíregyházán, a Kossuth téren

 • Szélsőségesek hergelnék a tömeget

  október 28.kedd 20:38

  Néhány szélsőséges az arcukat eltakarva próbálja hergelni a tömeget A rendőrök elindultak elküldeni őket. Megjelenésükre maguktól elkezdik elhagyni a helyszínt. A rendőrök kísérik őket- jelentette az atv.hu tudósítója.

 • Dugig megtelt az Erzsébet híd

  október 28.kedd 20:37

  mti fotóMTI fotó

 • A főszervező elégedett

  október 28.kedd 20:35

  Az ATV tudósítójának nyilatkozó Gulyás Balázs megismételte egy újabb tüntetés lehetőségét. És azt is, hogy vitára hívják Orbán Viktort, hiszen a Fidesz 2008-ban még élesen ellenezte az internet megadóztatását. Igaz, akkor ellenzékben volt. 

 • Olvasói kép

  október 28.kedd 20:35

 • Goodfriend az atv.hu-t figyeli

  október 28.kedd 20:34
  Az amerikai ügyvivő szerint is hatalmas a tömeg: "Kollegáim a követségről, akik a helyszínen vannak, szintén erről számoltak be. Más nagykövetségekről is figyelnek a kollégák" - írta André Goodfriend az atv.hu tudósítójának. 
 • Tízezrek az utcán

  október 28.kedd 20:33

 • Többen a Kossuth térre akarnak vonulni

  október 28.kedd 20:29

  A tömeg lassan oszlani kezd, bár többen a Kossuth térre akarnak vonulni- jelezte tudósítónk.

 • A tömeg vége még mindig vonul

  október 28.kedd 20:28

  Bár már véget ért a tüntetés, akkora a tömeg, hogy a vége még a Várkert Bazár előtt sem vonult el- jelentette tudósítónk.

 • A Himnusszal végződik a tüntetés

  október 28.kedd 20:25

  Füzesi Károly egy teherautó platójáról jelentette be a Clark Ádám téren, hogy a mai demonstráció véget ért, de ez csak a kezdet volt. "Ez csak a kezdet", kiabálja a tömeg. Füzesi szerint elképzelhető, hogy a november 17-ei héten újra tüntetni fognak - amennyiben a kormány nem vonja vissza az adót. Orbán Viktor vitára hívták ki. 

 • "Korrupt Fidesz"

  október 28.kedd 20:23

  Korrupt Fidesz! - kiabálják most. A jelszavakat a tér több részén hangosbemondókban mondják a tömegnek.

 • "Hazaárulók"

  október 28.kedd 20:22

  "Hazaárulók!" az újabb szlogen. Füzesi arra kéri az embereket, hogy tegyék magukat szabaddá azon a napon, amikor a kormány a netadóról szavaz. Addig is csináljanak magukról képet, amivel a világnak tolmácsolják a tiltakozásukat.
  A tömeg vége a Várbazárnál jár, miközben a tér tele van. Az Erzsébet hídon közben megindult a forgalom- jelentik a helyszínről.

 • Nem fér el a tömeg

  október 28.kedd 20:20

  a Clark Ádám téren, tudósítónk, Schwajda Gergő a Várkert bazárnál volt kénytelen megállni. Szerinte  a menet vége valahol az Erzsébet-hídnál van. 

 • Világító telefonok a 0-nál

  október 28.kedd 20:16

  A világító telefonokat magasba emelve üzenik a világnak, hogy nem lesz netadó- közölte tudósítónk.

 • Olvasói kép

  október 28.kedd 20:15

 • Ötvenezer?

  október 28.kedd 20:13

  Tudósítónk, Laci Molnár emelte a tétet: szerinte akár ötvenezren is lehetnek a tömegben. 

 • "Stadion-adó"

  október 28.kedd 20:11

  "Megérkeztek. Stadion adó-skandálja tömeg, miközben megtölti a Clark Ádám teret. A 0 kilométerkőnél fényképezkednek, amit tiltakozásuk jeleként fognak feltölteni az internetre- jelenti az atv.hu tudósítója a helyszínről.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók