Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-10-26 17:03:00

Hatalmas tömeg tüntetett az internetadó ellen

Folyamatosan frissülő hírek!

Hatalmas tömeg gyűlt össze az internetadó elleni tüntetésen. A demonstrálók 48 órás ultimátumot adtak a kormánynak az adónem visszavonására, ha ez nem történik meg, újra az utcára vonulnak. A tüntetők közé keveredett ultrák megdobálták a Fidesz Lendvai utcai székházát, néhány ablak betört. Több száz rendőr érkezett a helyszínre, a tömeg fütyüléssel reagált. Felhangzott a Ruszkik, haza! és a Viktor, konyec! jelszó is.

 • Benyújtják a módosítót

  október 27.hétfő 06:50

  Hétfőn nyújtja be a Fidesz a parlamentnek azt a módosító indítványát, amelyben javasolja, hogy maximum havi 700 forint lehessen az internetadó mértéke. Erről vasárnap este tájékoztatta a kormánypárti képviselőcsoport az MTI-t, azt követően, hogy Budapesten tiltakozás volt az internetadó ellen.

  A Fidesz-frakció jelezte, a távközlési adó internetes adatforgalomra vonatkozó részével kapcsolatos módosító indítványuk azt is rögzíti majd, hogy "az adatforgalomra kiterjesztett adót a távközlési szolgáltató cégek fizetik, nem az előfizetők, nem a magánszemélyek".

 • Fidesz: az erőszak elfogadhatatlan

  október 27.hétfő 06:24

  A Fidesz döbbenettel tapasztalta, hogy a tervezett internetadó elleni vasárnap esti budapesti demonstráció "vandalizmusba torkollott". A Fidesz kommünikéjében azt írta, hogy barátsággal és türelemmel hallgatják meg azokat, akiknek bármilyen kérdésben ellenvéleményük van. Mint fogalmaztak, a kormánypárt nyitott az érvekre, készen áll arra, hogy az adótörvény-javaslathoz módosító indítványt nyújtson be.

  Résztvevők mobiltelefonnal világítanak az internetadó elleni tüntetésen Galéria: több tízezren tüntettek az internetadó ellen További képek

  Javasolják egy adófizetési felső korlát bevezetését, ami az adó mértékét 700 forintban maximalizálja, valamint azt, hogy az adatforgalomra kiterjesztett adót a távközlési szolgáltató cégek fizessék, ne az előfizetők, ne a magánszemélyek - erősítették meg korábbi közlésüket. "Az erőszak viszont teljes mértékben elfogadhatatlan. Döbbenettel tapasztaltuk, hogy az esti demonstráció vandalizmusba torkollott. Az erőszak semmire nem lehet megoldás, nem vandalizmusra, hanem békés párbeszédre van szükség" - hangsúlyozta közleményében a Fidesz.

 • Hatan őrizetben

  október 27.hétfő 06:18

  A rendőrség hat embert vett őrizetbe garázdaság miatt a Fidesz székházánál történtekkel összefüggésben - derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfő kora hajnalban közzétett közleményéből. Garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya folytatja az eljárást - tartalmazza a rendőrség közleménye.

 • Újraindult a forgalom

  október 26.vasárnap 22:25

  Este tíz óra után a tüntetők létszáma néhány tucatra csökkent, illetve folyamatosan csökken, megszűntek a bekiabálások és a dobálás is. A rendőrök megnyitották az utat a forgalom előtt a Dózsa György út és az Andrássy út érintett szakaszán, egyedül a Lendvay utca Fidesz-székház előtti része maradt lezárva.

 • Necces volt

  október 26.vasárnap 21:40

  Tudósítónk szerint a Hősök terén demonstráló tömeg egy része a tüntetés szervezőinek akaratával ellentétben este 9 óra után néhány perccel a Fidesz Lendvai utcai székházához vonult. Munkatársunk látta, hogy az addig az épületnél tartózkodó - nem kommandós - rendőrök elvonultak, így a székház egy ideig védtelenül maradt. Volt a tömegben, aki a ház felgyújtását szorgalmazta, ami szerencsére végül nem történt meg, ám tudóstónk szerint necces volt a szituáció. 

 • Az amerikai ügyvivő is feltűnt

  október 26.vasárnap 21:36

  André Goodfriend is ott volt / van a tüntetők között, vette észre a nol.hu munkatársa.

 • Lassan vége,

  október 26.vasárnap 21:30

  véli tudósítónk. A keménymag farkasszemet néz a rendőr sorfallal, ám az Örömoda, a Himnusz és a Szózat eléneklése után újabb csoportok hagytak el a területet. Körülbelül 300 tüntető van még a Lendvai utca-Dózsa Görgy út saroknál. A rendőrök csak állnak.

  A ma esti, egyes becslések szerint a csúcspontján több tízezres tüntetés cáfolja a miniszterelnök által a napokban emlíatett példátlan nemzeti egységet. 

 • Gulyás: Komolytalan

  október 26.vasárnap 21:24

  Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az ATV Szabad Szemmel című msorában azt mondta, az internetadót a most ismert formájában nem kell komolyan venni, és azt egyébként sem egyeztették a frakcióval. Gulyás szerint biztos, hogy lesz az adónak felső korlátja. 

 • A Himnuszt énekli a tömeg

  október 26.vasárnap 21:16

  Tudósítónk szerint lassacskán oszladozik a tömeg. Az Index azt írja, Demszky Gábor is a helyszínen van. A József Nodor téren 6-7 ezer ember gyűlt össze este hatkor, a Hősök terénél már jóval többen voltak tízezernél, akár több tízezren is.

  Valószínűleg lesz hatása a tiltakozásnak. Legalábbis erre utalt Gulyás Gergely az ATV-ben. 

 • "Ruszkik, haza!"

  október 26.vasárnap 20:54

  Most ezt skandálja a tömeg, majd azt, hogy "Viktor, konyec". A  Lendvai utca környékén mintegy háromszáz rendőr van, jelentette tudósítónk. 

 • Maradna, amíg Orbán lemond

  október 26.vasárnap 20:51

  A rendőrök már csak az épületet védik sorfallal, a Lendvay utcai lezárást megszüntetik, hogy a tömeg szabadon távozhasson. A keménymag még mindig az épület előtt áll, „nem megyünk haza” - skandálják. Valaki bemondja, hogy "nem megyünk haza, amíg Orbán Viktor le nem mond".

 • Nem megyünk haza!,

  október 26.vasárnap 20:48

  skandálja a tömeg egy része a Lendvai utca torkolatánál, a Hősök terén. A rendőrség munkatársa hangosbeszélőn szól, a "Hölgyeim és uraim" megszólításra az emberek fütyülni kezdenek.  

 • Kifütyülik a rendőröket

  október 26.vasárnap 20:40

  Körülbelül 300 rendőr van a helyszínen. A rendőri felszólítást kifütyülik a tüntetők.

 • "Mocskos zsidók"

  október 26.vasárnap 20:38

  A tömegből lehetetlen bejelentkezni, mert a tüntetők közé vegyült "ultrák" azonnal elkezdik a "mocskos zsidók" skandálást, mondta az ATV Híradó helyszínen tartózkodó tudósítója. 

 • Oszlik a tömeg

  október 26.vasárnap 20:37

  A székház elől lassan oszlik a tömeg. Többen a Parlament elé akarnak vonulni.

 • Kiürítik az utcát

  október 26.vasárnap 20:37

  A Lendvay utcát a székház elől két irányba elkezdik kiüríteni.

 • A rendőrök felszólítják a tömeget

  október 26.vasárnap 20:27

  hogy hagyják el a Dózsa György út felé a területet.

 • Érkeznek a rendőrök

  október 26.vasárnap 20:25

  Rendőrök érkeznek, egyelőre csak az épületet biztosítják. "Magyar rendőr velünk van, szégyeld magad!" - kiabálják nekik.

 • Többen hazamennek

  október 26.vasárnap 20:24

  Kedden folytatjuk felkiáltással a tömeg békésebb része oszolni kezd. Még mindig vannak akik az épületet dobálják, többen figyelmeztetik őket hogy jönnek a rendőrök.

 • Rendőrök sehol

  október 26.vasárnap 20:21

  A betört ablakokon dobnak be eszközöket az épületbe, megpróbálják felfeszíteni a redőnyöket. Rendőrök még mindig sehol.

 • "Ruszkik haza"

  október 26.vasárnap 20:17

  Kifüggesztettek egy uniós zászlót, amit hangos tetszésnyilvánítással és ruszkik haza felkiáltással fogadott a tömeg.

 • Durvul a tömeg

  október 26.vasárnap 20:14

  Laptopokkal, telefonokkal dobálják az épületet, többen bemásztak, a kerítés is kidöntötték. Rendőri erősítés egyelőre nem érkezett.

 • Törnek az ablakok

  október 26.vasárnap 20:13

  Hárman felmásztak az épület erkélyére, innen skandálnak jelszavakat. Több ablak betört.

 • Dobálják a székházat

  október 26.vasárnap 20:12

  Folyamatosan dobáljäk az épületet, a már korábban lerakott eszközökkel is. Sokan eltakarták az arcukat. Az emberek egymást hergelik.

 • "Diktátor! Elég volt"

  október 26.vasárnap 20:12

  A szervezők kérése ellenére a tömeg átvonult a Fidesz-székházhoz. "Diktátor! Elég volt" - skandálják. A számítógépeket és a telefonojat a székház épületéhez vágják.

 • "Kedden hatkor"

  október 26.vasárnap 20:11

  - felkiáltással zárul a tüntetés.

 • "Székházhoz!"

  október 26.vasárnap 20:08

  "Megmutattuk, hogy sokan vagyunk, ezt már nem hagyhatják figyelmen kívül. Ezért énekeljük el együtt a Himnuszt, és mindenki békésen vonuljon haza. De előtte nagy tapsot magatoknak!" - mondta Gulyás a tömegnek. "Székházhoz!" - skandálja a tömeg válaszul.

 • "Szabad ország, szabad internet"

  október 26.vasárnap 20:07

  Gulyás felszólítja a tömeget, hogy hagyják a Fidesz-székházat, mert az, hogy ennyi ember gyűlt össze, önmagában is elég figyelmeztetés a kormánynak. "Szabad ország, szabad internet" - skandálja a tömeg.

 • "Mobilokat elő!"

  október 26.vasárnap 19:53

 • Megtelt a Hősök tere, zúg a "mocskos Fidesz"

  október 26.vasárnap 19:44

  A Hősök tere teljesen megtelt. "Mocskos Fidesz" - skandálják. Folyamatosan áramlik a tömeg.

 • Ki nem ugrál

  október 26.vasárnap 19:43

  "Ki nem ugrál, adót fizethet" - hangzik fel az új szlogen. A tömeg eleje elérte a Hősök terét, a vége a Kodály korondon is túl van.

 • Ellentüntető

  október 26.vasárnap 19:42

  Egy ellentüntető is van a tömegben, őt több rendőr kikíséri.

 • "Orbán takarodj" - kiabálja a tömeg

  október 26.vasárnap 19:33

  Az Andrássy utat végig lezárták, rendőri felvezetés biztosítja a helyszínt. A tömeg lassan eléri a Hősök terét. "Orbán takarodj!" - ordítják.

 • Érkeznek a tüntetők a székházhoz

  október 26.vasárnap 19:17

  Elkezdték lerakni a használt digitális eszközöket a Fidesz-székház elé. A tömeg még nem ért oda, csak néhány előhírnök érkezett meg.

 • Már az Oktogonnál jár a tömeg

  október 26.vasárnap 19:08
 • Elindult a tömeg a Fidesz Lendvay utcai székházához

  október 26.vasárnap 18:32
 • Újra az utcára vonulnak kedden

  október 26.vasárnap 18:29

  ha nem vonják vissza az internetadó tervét.

 • A Fidesz-székházhoz fognak vonulni

  október 26.vasárnap 18:28

  Oda fogják letenni a magukkal hozott számítástechnikai eszközöket.

 • 48 óra haladék

  október 26.vasárnap 18:27

  Ennyit adnak a kormánynak, hogy vonja vissza a netadó tervezetét - mondja Gulyás Balázs szervező.

 • Zúg a "nem hagyjuk"

  október 26.vasárnap 18:26

  Arra kéri a tömeget, hogy emeljék fel telefonjukat a magasba, ezzel mutatva meg a világnak, hogy őket nem lehet megállítani, mert sokan vannak, és nem hagyják magukat. A tömeg hangosan skandálja hogy "nem hagyjuk!"

 • "Brutális adó"

  október 26.vasárnap 18:26

  "A mostani adónak brutális a mértéke. Az internetezés után már eleve fizetni kell az áfát. Nem fogunk fizetni egy korrupt kormánynak!" - mondja Gulyás. "A kormány azt akarja, hogy az általuk uralt médiából tájékozódjunk" - tette hozzá.

 • Gulyás Balázs felszólítja a tömeget,

  október 26.vasárnap 18:25

  hogy ne használjanak pártjelzést. És senki ne takarja el az arcát, mivel ez egy legális tüntetés. Ezen kívül kéri az egybegyűlteket, hogy anyagilag is támogassák a tüntetést.

  gulyás balázsGulyás Balázs

 • Nem hagyjuk!

  október 26.vasárnap 18:23

  A tömeg üvölt, váltakozik a Nem hagyjuk! és az Orbán tajarodj! A színpadon most egy közös klip alapanyagát, fotókat készítenek a tüntetőkről, akik magasba emelt mobiltelefonjaikkal világítanak a sötét pesti estébe.  

 • Orbánt is fújolják

  október 26.vasárnap 18:21

  Gulyás Balázs főszervező beszél. A szónok szerint ez nem egy Orbán-ellenes tüntetés, de ha a miniszterelnök távozna, internetadó sem lenne. Az internetadó egy sötét adó, és a netezők már most is adóznak 27 százalékkal, így az új terhet nem fogadják el.                

 • Ismét fütyülnek

  október 26.vasárnap 18:10

  Újra megpróbálják lejátszani Nyitrai Zsolt sajtótájékoztatóját, a tömeg ismét kifütyüli.

 • 6-7000 ember

  október 26.vasárnap 17:58

  Az atv.hu tudósítója szerint 6-7000 ember gyűlt össze a József nádor téren. A teret minden oldalról rendőrök biztosítják.

 • Bedeszkázták a bejáratot

  október 26.vasárnap 17:54

  Nagy a rendőri jelenlét, a Nemzetgazdasági Minisztérium bejáratát bedeszkázták.

 • Nyitrait kifütyülik

  október 26.vasárnap 17:52

  Nyitrai Zsoltot kifütyüli a tömeg. A Fidesz álláspontját próbálja elmondani, sikertelenül. Az infokommunikációért felelős államtitkár a szocialista kormányzás alatt élesen bírálta az akkor bevezetni készült internetadót.

 • Megtelt a József nádor tér

  október 26.vasárnap 17:50

 • Nem kérnek a netadóból

  október 26.vasárnap 17:34

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink