Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-10-22 20:23:00

Vida Ildikó megszólalt: Nem nyilatkozom

Az RTL Klub Ausztriában érte utol a NAV elnökét, aki azonban érdemi információval nem gazdagította ismereteinket az amerikai kitiltás ügyben. Nem erősített meg, nem cáfolt.

Hat napja röppen fel a hír, miszerint több a magyar kormányhoz köthető személyt kitiltottak az Egyesült Államokból, pontosabban visszavonták beutazási engedélyüket.

A kormány közeli Napigazdasag.hu múlt hét csütörtökön azt írta, az érintettek között magas rangú adóhatósági vezetők is vannak. A sajtó azóta is csak találgat, ugyanis a NAV semmilyen érdemi információval nem szolgál, lásd az atv.hu vonatkozó cikkét.

Az RTL Klub híradója ma a Bécs-Schwechati repülőtéren érte utol Vida Ildikót, a NAV elnökét, akinek a neve mások mellett szintén felmerült az ügyben. Vida nem válaszolt érdemben az RTL kérdéseire.

Amit viszont megtudhattunk tőle:

„Nem nyilatkozom, hagyjon békén, legyen szíves!”

„Nem tudok senkiről, nem kérdeztem a kollégáimat és ezután sem fogom kérdezni.”

„Szabadságra, semmi közük hozzá, ez az én magánügyem, hogy hová utazom”    

„Továbbra is eldöntöttük, hogy nem nyilatkozunk az ügyben, mert nem akarunk ilyen politikai csatározások része lenni.” 

A DK tudni akarja, hova ment Vida

"Az RTL Klub Híradója a bécsi repülőtéren érte utol Vida Ildikót. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke szabadságra megy. Történik ez akkor, amikor egy hete Magyarország ül egy világbotrány közepében, amelyben az a gyanú lengi be a magyar adóhivatalt, hogy korrupciós ügyekben vesz részt. A Demokratikus Koalíció tudni akarja, miért ment szabadságra Vida Ildikó, aki a reptéren sem cáfolta érintettségét, és azt sem, hogy ő az egyik Egyesült Államokból kitiltott személy? Ki döntött erről és ki engedélyezte? Miért nem tisztázza magát az Orbán-rezsim és Simicska Lajos egyik közeli munkatársa? Vajon Vida Ildikó már menekülőre fogta és többet vissza sem tér Magyarországra? Vitt-e magával bármilyen adatot, információt? Biztos, hogy szabadságát tölti majd és nem valamilyen kormányzati feladatot kapott?" - olvasható a DK szerkesztőségünknek megküldött közleményében.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink